r
Nosalty Logó

Egyben sült bőrős császár - ropogós bőr, omlós pácolt hús

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Elementsaqua
Egyben sült bőrős császár - ropogós bőr, omlós pácolt hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1699 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 10184 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    157.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4814.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    3922 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1699 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.5 g

Zsír

  • Összesen
    944.4 g
  • Telített zsírsav
    318 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    410 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    1650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28888.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    507 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    4231 mg
  • Nátrium
    23532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1379.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    400 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    1212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1206 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 10184 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hentesnél kérd, hogy a bordacsontokat vegye ki, nem bonyolult, de ő gyorsan megoldja.
  2. A bőrős felét sniccerrel vagy éles késsel vágjuk át kb. centis távolságban, de csak a vékony zsírrétegig, a húsba ne vágjunk bele. A só kivételével keverjük össze a pác hozzávalóit.
  3. A chilis sóval alaposan dörzsöljük be, jusson a vágásokba is bőven. Majd a húsos oldalt dörzsöljük be a páccal. Legalább egy éjszakát pácoljuk, de lehet egy nap is.
  4. A húst sütés előtt hengerbe kell összekötni, nehogy műanyagos zsinórt használjunk! A legegyszerűbb a natúr, kötözőnek használt spárga. A hentescsomó nem bonyolult, elég sok videó található a neten. Nekem is sikerült, és bár nem lett egyenes a csomók sora, de szépen összefogta a húst, és elégedett vagyok a látvánnyal.
  5. Tegyük 180 fokra melegített sütőbe, öntsünk alá kevés vizet, alufólia alatt süssük kb. 3 órát. Maghőmérő vagy "villa beleszúr" módszerrel ellenőrizzük, puha-e a hús. Amikor elég puhának véljük, akkor vegyük le a fóliát, és tegyük 230 fokra a sütőt, süssük szép ropogósra a bőrt is.
  6. Mikor kivesszük a húst, hagyjuk pihenni, legalább 1-1,5 órát. Szeletelés előtt vegyük le a zsineget.
  7. A ropogós bőr és fűszeres omlós hús isteni lesz, jó étvágyat hozzá.
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 21133
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 06.

Ajánló

Vendéget vársz vagy  ünnepi ételt készítenél szeretteidnek? Ezzel biztosan sikered lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyben sült bőrős császár - ropogós bőr, omlós pácolt hús
Elementsaqua 12 recept

Több főzős műsorban is láttam már bőrős császárhús készítését, és nagyon szerettem volna megkóstolni, így most szilveszterre ezzel készültem a bulira. Várakozáson felül sikerült, a bőr isteni ropogós. A hús az itt is használt pácnak köszönhetően omlós és kellően fűszeres volt. Remélem, másnak is ízleni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.