Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült bőrős császár - ropogós bőr, omlós pácolt hús

Egyben sült bőrős császár - ropogós bőr, omlós pácolt hús
Egyben sült bőrős császár - ropogós bőr, omlós pácolt hús
270 perc / előkészület: 30 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több főzős műsorban is láttam már bőrős császárhús készítését, és nagyon szerettem volna megkóstolni, így most szilveszterre ezzel készültem a bulira. Várakozáson felül sikerült, a bőr isteni ropogós. A hús az itt is használt pácnak köszönhetően omlós és kellően fűszeres volt. Remélem, másnak is ízleni fog.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vendéget vársz vagy  ünnepi ételt készítenél szeretteidnek? Ezzel biztosan sikered lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hentesnél kérd, hogy a bordacsontokat vegye ki, nem bonyolult, de ő gyorsan megoldja.
  2. A bőrős felét sniccerrel vagy éles késsel vágjuk át kb. centis távolságban, de csak a vékony zsírrétegig, a húsba ne vágjunk bele. A só kivételével keverjük össze a pác hozzávalóit.
  3. A chilis sóval alaposan dörzsöljük be, jusson a vágásokba is bőven. Majd a húsos oldalt dörzsöljük be a páccal. Legalább egy éjszakát pácoljuk, de lehet egy nap is.
  4. A húst sütés előtt hengerbe kell összekötni, nehogy műanyagos zsinórt használjunk! A legegyszerűbb a natúr, kötözőnek használt spárga. A hentescsomó nem bonyolult, elég sok videó található a neten. Nekem is sikerült, és bár nem lett egyenes a csomók sora, de szépen összefogta a húst, és elégedett vagyok a látvánnyal.
  5. Tegyük 180 fokra melegített sütőbe, öntsünk alá kevés vizet, alufólia alatt süssük kb. 3 órát. Maghőmérő vagy "villa beleszúr" módszerrel ellenőrizzük, puha-e a hús. Amikor elég puhának véljük, akkor vegyük le a fóliát, és tegyük 230 fokra a sütőt, süssük szép ropogósra a bőrt is.
  6. Mikor kivesszük a húst, hagyjuk pihenni, legalább 1-1,5 órát. Szeletelés előtt vegyük le a zsineget.
  7. A ropogós bőr és fűszeres omlós hús isteni lesz, jó étvágyat hozzá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 595
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Elementsaqua

Mióta szakács: 2018.03.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült császár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1799
császárszalonna 2.5 kg
fokhagyma 10 gerezd
majoranna 3 teáskanál
mustár 3 teáskanál
ketchup 2 teáskanál
citromlé 2 ek
olívaolaj 2 ek
fehérbor 2 dl
3 kávéskanál