Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajban pirított harcsa sült citrommal

Vajban pirított harcsa sült citrommal
Vajban pirított harcsa sült citrommal
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver-től hallottam először olyanról, hogy a citromot megsütjük. Meglehetősen kétkedve fogadtam az ötletet, de aztán kipróbálva pozitívan csalódtam.
A citrom megkaramellizálódott cukortartalma extra ízt ad, és sütve sokkal több levet tudunk kifacsarni belőle.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

pasta pronto tüzes erejével jól társítható a viszonylag semleges íze miatt.
Friss salátával és egy kevés coleslaw-val tehetjük teljessé az élvezetet.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifilézett harcsát feldaraboljuk, besózzuk és megszórjuk borsikafűvel.
    Letakarva legalább 2 órát hagyjuk pácolódni a hűtőben.
  2. Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, és ha már forró, beletesszük a harcsát.
    Pár perc alatt mindkét oldalát szép barnára sütjük, majd kiszedjük és tálalásig melegen tartjuk.
  3. A félbe vágott citromokat a vágott felükkel lefelé a serpenyőbe tesszük, és pár percig erős lángon sütjük, amíg kellemesen megkaramellizálódik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 46 974
elküldve: 5
receptkönyvben: 357
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zederta
ze(n)derta / zederta Fri, 2011-08-05 03:26

igen, pontosan.
facsard rá a halra, meg összekeveredik a vajjal, és így együtt nagyon finom.
üdv,
toma

212
törpeharcsa 500 g
0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
citrom 2 db