A brokkolit megtisztítjuk, mossuk, rózsáira szedjük, majd kevés fövő sós vízben kb. 5 percig dinszteljük.
A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd az olaj felébe oldalanként 2-3 percig sütjük, sóval, borssal fűszerezzük. A húst a brokkolival együtt egy kivajazott tűzálló tálba rendezzük.
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd a maradék olajban megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 2-3 percig főzzük. A gorgonzolát belemorzsoljuk a mártásba, és felolvasztjuk. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal.
A mártást ráöntjük a brokkolis-húsra, megszórjuk a reszelt sajttal és a kockákra vágott paprikával. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
A brokkolit megtisztítjuk, mossuk, rózsáira szedjük, majd kevés fövő sós vízben kb. 5 percig dinszteljük.
A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd az olaj felébe oldalanként 2-3 percig sütjük, sóval, borssal fűszerezzük. A húst a brokkolival együtt egy kivajazott tűzálló tálba rendezzük.
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd a maradék olajban megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 2-3 percig főzzük. A gorgonzolát belemorzsoljuk a mártásba, és felolvasztjuk. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal.
A mártást ráöntjük a brokkolis-húsra, megszórjuk a reszelt sajttal és a kockákra vágott paprikával. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük.
Tényleg nagyon jó kis recept. Én a gorgonzola helyett trappista és ementáli sajtot használtam ill. a gyerekek miatt elhagytam a erős paprikát a tetejéről, de így is nagyon fincsi lett. Köszi ezt a jó kis receptet. :-)
Hozzászólások (5)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. november 6-án kiemeltük cikkünkben: 10 isteni, brokkolival sült húsétel
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. november 5-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: krémleves + omlós csőben sült húsok a hétre
Üdvözlettel, NoSalty
Tényleg nagyon jó kis recept. Én a gorgonzola helyett trappista és ementáli sajtot használtam ill. a gyerekek miatt elhagytam a erős paprikát a tetejéről, de így is nagyon fincsi lett. Köszi ezt a jó kis receptet. :-)
Már többször megcsináltam, nagyon finom!
Nem is értem, miért nem jött még hozzászólás! Kiváló recept, köszönöm! A család minden tagja elégedett volt :)