r
Nosalty Logó

Epres blondie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Epres blondie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 459 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1831 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 353 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 459 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 1831 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 353 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A margarint a csokival mikróban összeolvasztjuk.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzácsurgatjuk a langyosra hűlt csokis keveréket, mehet hozzá a sóval elkevert liszt.
  4. A tepsibe simítjuk, tetejét kirakjuk eperkarikákkal, és mehet a sütőbe 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 73265
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 14.

Receptkategóriák

Epres blondie
Szofika 104 recept

Még a brownie-nál is finomabb, kellemesen édes, szivacsos állagú süti, ami bármilyen bogyós gyümivel működik, de talán a legjobban eperrel. További képek és az eredeti forrás a blogomon.

Hozzászólások

Kaldo

Szia, a habba a sárgája is rögtön belemegy? Eléggé habosra lehet verni úgy? Vagy úgy csinálod, hogy külön-külön a fehérjét és sárgáját és egybeöntöd? Bocsi a hülye kérdésért, nem vagyok valami szakért? sütikben.

Szofika

Egészben a tojast a cukorral habosra kevered, nem kell kulonvalasztani!

Kaldo

rendben, köszönöm! :)

HaxCat

Szia, én éppen most sütöm, és egybe csináltam meg a két részét a tojásnak és szerintem elég habos lett, bár nem tudom, hogy az eredeti alkotó hogyan gondolta.

Marti77

Szia. Szeretném megkérdezni, hogy ez a mennyiség mekkora tepsiben ideális? Köszönöm.

Szofika

20x20cm-esben!

zsoharkati

Szia! Elkészítettem,isteni finom.Másfél adaggal ,nagyobb tepsiben.Rengeteg eperrel! Köszönöm a receptet! Kati

Szofika

Kedves Kati, nagyon örülök, hogy ízlett, köszi, hogy megírtad! Szép 7végét, üdv: Szofi

Mangó81

Szia! Nagyon jó a süti, de nekem ennyi alapanyagból kicsit kevés, a családban 4-en vagyunk édesszájúak :) Nektek nem kevés???

Szofika

Kedves Mangó, mi 2en vagyunk, ha keveselled, csinálj dupla adagot. Ez egy 20x20 cm-es tepsiben készült és 9 nagyobb kocka lett bel?le! Üdv: Szofika

Törölt felhasználó

Megsütöttem. Finom lett. Viszont nagyobb tepsihez muszáj volt dupláznom az adagokat. Így a javaslatom az alábbi. Egy átlagos méret? tepsihez, mindenb?l dupla adag, kivéve a margarin, abból elég csak másfélszeres. Könny?, gyors és a család imádta. :)

gamica

Nagyon finom. Rögtön dupla adagot csináltam sok-sok félbevágott eperrel.

phoebe46

Nekem sajnos nem sikerült az epres blondie, de biztos én ügyetlenkedtem el, látva a sok pozitív visszajelzést. Gyakorlatilag minden megtörtént a sütivel aminek nem kellett volna... :( Szerintem kevés lett a nagy tepsibe, pedig minden összetev?t dupláztam, így is vékony lett, az eper levet eresztett és összemaszatolta sülés közben a tetejét. Gondoltam feltekerem kamu piskóta tekercsnek, szétrepedt az oldala, nem tudtam feltekerni. Ízre elmegy, bár szerintem nem is sült át rendesen, helyenként elég margarin íz?. Nekem az összeolvasztott csoki+margarin is érdekes állagú lett, nem lett homogén. Sajnálom, hogy nem sikerült, ezzel készültem volna páromékhoz névnapozni. Segítsetek mit ronthattam el. A recept biztos szuper, majd megpróbálom valamikor mégegyszer. :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Sok az eprünk, így gondoltam megcsinálom ezt a sütit. Most néztem be a süt?be, és sajnos azt látom, hogy az eper levet eresztett, nem is keveset és szétázott az egész, konkrétan rózsaszín a sütim. :( Valami ötlet esetleg?

Szofika

Kedves Panka,lehet,hogy tulerett volt a gyumolcs,nekem meg sosem engedett levet.Legkozelebb akkor ha erett az eper,probald meg ugy,hogy csak a sutesi ido felenel teszed ra az epreket,hogy epp csak rasuljon.Remelem tudtam segiteni.

Törölt felhasználó

Igazad van, köszönöm, legközelebb úgy próbálom. Viszont megkóstoltuk és nagyon finom, a rózsaszín részek is kaptak egy szép, aranybarna színt. Szóval nem is zavaró, hogy itt-ott elázott. :) Kár, hogy képet nem tudok feltölteni, megmutatnám.

Szofika

Minden jo,ha jo a vege :) Orulok,hogy finom lett :)

Dapple

Nagyon finom lett, biztosan elkészítem másor is, köszi a receptet! Ez az adag pillanatok alatt elfogyott, de ebéd utáni desszertnek tökéletesen elég volt.

Törölt felhasználó

Én most állok neki megcsinálni :) Az lehetséges, hogy nem kell bele süt?por?

Szofika

Nem kell bele sutopor!joetvagyat!

Törölt felhasználó

szuper :) köszönöm a gyors választ, na meg a receptet :)

Lovasfej

Köszönöm a receptet. Nagyon szép lett, tökéletesre sült, talán egy kicsit kevesebb margarin is elég lenne bele. Az én ízlésemhez a brownie azért közelebb áll. :)

Szofika

köszönöm a visszajelzést, ízlések és pofonok, azért remélem elfogyott :))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek