Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres blondie

Epres blondie
Epres blondie
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a brownie-nál is finomabb, kellemesen édes, szivacsos állagú süti, ami bármilyen bogyós gyümivel működik, de talán a legjobban eperrel.

További képek és az eredeti forrás a blogomon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A margarint a csokival mikróban összeolvasztjuk.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzácsurgatjuk a langyosra hűlt csokis keveréket, mehet hozzá a sóval elkevert liszt.
  4. A tepsibe simítjuk, tetejét kirakjuk eperkarikákkal, és mehet a sütőbe 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 70 634
elküldve: 50
receptkönyvben: 1 237
elkészítve: 95/95
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres szőke brownie, epres szivacssüti

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lovasfej
Lovasfej Sat, 2015-05-09 20:23

Köszönöm a receptet. Nagyon szép lett, tökéletesre sült, talán egy kicsit kevesebb margarin is elég lenne bele. Az én ízlésemhez a brownie azért közelebb áll. :)

Dapple
Dapple Sun, 2014-06-01 15:36

Nagyon finom lett, biztosan elkészítem másor is, köszi a receptet! Ez az adag pillanatok alatt elfogyott, de ebéd utáni desszertnek tökéletesen elég volt.

PankaM88
PankaM88 Sun, 2014-05-25 09:40

Sziasztok! Sok az eprünk, így gondoltam megcsinálom ezt a sütit. Most néztem be a sütőbe, és sajnos azt látom, hogy az eper levet eresztett, nem is keveset és szétázott az egész, konkrétan rózsaszín a sütim. :( Valami ötlet esetleg?

giuditta25
Szofika / giuditta25 Sun, 2014-05-25 09:50

Kedves Panka,lehet,hogy tulerett volt a gyumolcs,nekem meg sosem engedett levet.Legkozelebb akkor ha erett az eper,probald meg ugy,hogy csak a sutesi ido felenel teszed ra az epreket,hogy epp csak rasuljon.Remelem tudtam segiteni.

PankaM88
PankaM88 Sun, 2014-05-25 10:01

Igazad van, köszönöm, legközelebb úgy próbálom. Viszont megkóstoltuk és nagyon finom, a rózsaszín részek is kaptak egy szép, aranybarna színt. Szóval nem is zavaró, hogy itt-ott elázott. :) Kár, hogy képet nem tudok feltölteni, megmutatnám.

phoebe46
phoebe46 Fri, 2014-05-23 11:12

Nekem sajnos nem sikerült az epres blondie, de biztos én ügyetlenkedtem el, látva a sok pozitív visszajelzést. Gyakorlatilag minden megtörtént a sütivel aminek nem kellett volna... :( Szerintem kevés lett a nagy tepsibe, pedig minden összetevőt dupláztam, így is vékony lett, az eper levet eresztett és összemaszatolta sülés közben a tetejét. Gondoltam feltekerem kamu piskóta tekercsnek, szétrepedt az oldala, nem tudtam feltekerni. Ízre elmegy, bár szerintem nem is sült át rendesen, helyenként elég margarin ízű. Nekem az összeolvasztott csoki+margarin is érdekes állagú lett, nem lett homogén. Sajnálom, hogy nem sikerült, ezzel készültem volna páromékhoz névnapozni. Segítsetek mit ronthattam el. A recept biztos szuper, majd megpróbálom valamikor mégegyszer. :)

gamica
gamica Wed, 2014-05-21 18:27

Nagyon finom. Rögtön dupla adagot csináltam sok-sok félbevágott eperrel.

antapanka
antapanka Tue, 2014-05-20 10:06

Megsütöttem. Finom lett. Viszont nagyobb tepsihez muszáj volt dupláznom az adagokat. Így a javaslatom az alábbi. Egy átlagos méretű tepsihez, mindenből dupla adag, kivéve a margarin, abból elég csak másfélszeres. Könnyű, gyors és a család imádta. :)

Mangó81
Mangó81 / Mangó81 Fri, 2014-05-16 18:53

Szia!

Nagyon jó a süti, de nekem ennyi alapanyagból kicsit kevés, a családban 4-en vagyunk édesszájúak :) Nektek nem kevés???

giuditta25
Szofika / giuditta25 Sat, 2014-05-17 11:23

Kedves Mangó, mi 2en vagyunk, ha keveselled, csinálj dupla adagot. Ez egy 20x20 cm-es tepsiben készült és 9 nagyobb kocka lett belőle! Üdv: Szofika

zsoharkati
zsoharkati Fri, 2014-05-16 14:43

Szia!
Elkészítettem,isteni finom.Másfél adaggal ,nagyobb tepsiben.Rengeteg eperrel!
Köszönöm a receptet!
Kati

giuditta25
Szofika / giuditta25 Sat, 2014-05-17 11:24

Kedves Kati, nagyon örülök, hogy ízlett, köszi, hogy megírtad! Szép 7végét, üdv: Szofi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-05-15 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.05.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Marti77
Marti77 Wed, 2014-05-14 20:23

Szia. Szeretném megkérdezni, hogy ez a mennyiség mekkora tepsiben ideális? Köszönöm.

Kaldo
Kaldo / Kaldo Wed, 2014-05-14 18:25

Szia, a habba a sárgája is rögtön belemegy? Eléggé habosra lehet verni úgy? Vagy úgy csinálod, hogy külön-külön a fehérjét és sárgáját és egybeöntöd? Bocsi a hülye kérdésért, nem vagyok valami szakértő sütikben.

HaxCat30363
HaxCat / HaxCat30363 Wed, 2014-05-14 19:16

Szia, én éppen most sütöm, és egybe csináltam meg a két részét a tojásnak és szerintem elég habos lett, bár nem tudom, hogy az eredeti alkotó hogyan gondolta.

459
fehér csokoládé 100 g
margarin 100 g
tojás 2 db
cukor 30 g
1 csipet
finomliszt 80 g
eper 100 g