r
Nosalty Logó

Brownie habkönnyű túrókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie habkönnyű túrókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

Összesen 721 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

Összesen 2886 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

Összesen 334 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 721 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3757 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1331 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.8 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 2886 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához vágjuk apró darabokra a kétféle csokit, majd egy tálban keverjük össze a többi száraz hozzávalóval, vagyis a liszttel, kakaóporral, sütőporral.
  2. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd alacsony fokozaton adjuk hozzá a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, végül csurgassuk hozzá az olajat is.
  3. Vegyünk elő egy fakanalat, és a száraz hozzávalókat óvatosan keverjük a tojásos masszához. Legyünk óvatosak, nehogy összetörjük a habot.
  4. A krémhez egy villával nyomkodjuk szét a túrót, majd keverjük bele az egész tojást és a kétféle cukrot.
  5. A formát kenjük ki vajjal, majd kanalazzuk bele a csokis massza felét. Egyenletesen oszlassuk el. Erre jöhet a túrókrém úgy, hogy a két réteg ne keveredjen egymással. Befejezésül jöhet a maradék csokis massza a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben süssük 18-20 percig. Ha még ragad a tűre a tészta, akkor is vegyük ki a sütőből, mert ha túlsütjük, elveszti krémes lágyságát, nagyon száraz lesz, amikor kihűl.
  7. Langyosan már szépen szeletelhető, de a lágy textúra miatt szélesebb eszközzel - pl. tortalapáttal- emeljük ki a szeleteket.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 125771
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 11.

Ajánló

Az ínyencebbek bogyós gyümölcsökkel vagy fagyival fogyasszák, bár önmagában is isteni. Érdemes mindenképp langyosan is megkóstolni, amikor a csoki még kissé folyós. Felejthetetlen élmény.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sokféle verziója létezik ennek a modern, amerikai süteménynek, de a világ minden táján istenítik a csoki kedvelői. Puha, szaftos, mennyei. Az én verzióm túrókrémmel készült, így kihűlte után is habkönnyű, légies marad, s fagyi nélkül is krémes és lágy.

Hozzászólások

sztaniszilvi78

Szia nagyon guszta a sütid kb. mekkora tepsit használtál?

Törölt felhasználó

Szia! 20x20- as négyzet alakú jénait használtam. Jól kivajaztam, és nem is volt gond a beleragadással.:) Nagyon köszönöm a dícséretet!

Toth Andrea

Sziasztok.Az elobb vettem ki a sutobol, naaaagyon finom lett. Nekem egy 27*38 cm-es tepsim van mindenbol a duplajat tettem hogy eleg legyen de szerintem igy is hamar el fog fogyni.Koszi a receptet

Törölt felhasználó

Kedves Andi! Miután megsütöttem és megkóstoltuk, én is rájöttem, hogy érdemesebb lett volna dupla adaggal kezdeni. Hihetetlenül könny? és finom süti. Örülök, hogy ízlett!

Lilian

Szia! Isteni finom lett! A mogyorókrémes csokitól kicsit tömény, ezért kis kockákra vágtuk, de biztos hamar el fog fogyni. Azért nyugtassatok meg, hogy a túrókrémre nehéz rátenni a tészta második felét. Kicsit keveredett is a krémmel. Vagy csak én vagyok ügyetlen? :)

Törölt felhasználó

 Szia Lilian! Kezdem a megnyugtatással: kicsit nehéz rákenni a fels? réteget a túrókrémre, mert mindkett? elég puha, folyós. Ezért is írtam, hogy csak óvatosan, de abból sincs semmi probléma, ha kicsit keverednek. Egy szó, mint száz: abszolút nem vagy ügyetlen! Örülök, hogy ízlett! Ha töménynek találtad a mogyorós csokival, azt lehet helyettesíteni másfajtával, ízléseteknek megfelel?en. Másrészt: ha tömény, és kisebb kockákra vágod, talán több embernek is elég vagy tovább tart az élvezet.:)

Törölt felhasználó

Szia Ms.Poppy! Azt szeretném megkérdezni,hogy nem lenne-e gond,ha kb.1 napra h?t?be raknám? Köszönöm

Törölt felhasználó

Szia Vivien! ?szintén szólva nálunk még aznap elfogyott az egész, de én úgy gondolom, egy nap h?tés nem szabad, hogy ártson neki. Érdemes amúgy langyosan is megkóstolni, mert ilyenkor még egész más az állaga, mint kih?lés után.

Törölt felhasználó

Üdw.Ez valami mesés:).Már 2szer megcsináltam, másodszorra dupla adagot.Köszönöm:):).

Törölt felhasználó

Kedves NecroBunny! Nem szeretném ismételni magam, de ez a süti tényleg felejthetetlen élmény, és szerintem nem is kell nagyobb bizonyíték, mint az itteni hozzászólások.:) Borzasztóan örülök, hogy ízlett és annak is, hogy sikert arattál vele!

Törölt felhasználó

Nagyon nagyon finom ez a süti! Mindenkinek ízlett egyt?l egyik aki csak evett bel?le. Osztatlan siker:) Én a csokis részt a következ?képp oldottam meg: az étcsokit felolvasztottam g?z fölött és így kevertem a tésztába, a mogyorós csokit pedig apró darabokra vágtam, így ezek a sütés után a tésztában folyós csokidarabkákra olvadtak. Szerintem ígyis isteni lett, mivel a mogyorós és az étcsoki íze jobban elkülöníthet? egymástól.

Törölt felhasználó

Kedves Gabiccca! Örülök a sikerednek, és szuper ötlet, ahogy tovább fejlesztetted a receptet. Legközelebb én is kipróbálom így.:)

Fahéj

Kedves Ms. Poppy! Ez a süti valami eszméletlenül finom!!! És az se hátrány, hogy gyorsan és könnyen elkészíthet?... Szerintem egyik kedvencem lesz. :)

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Mi is hasonló véleményre jutottunk, mikor el?ször kóstoltuk. Vigyázat! Függ?séget okoz!:)

Andies

Kedves Ms. Poppy! Valóban eszméletlenül finom a süti :)) Már másodszor sütöm 4 nap alatt. Igaz, nekem nem h?légkeveréses süt?m van, ezért annyiban módosítottam, (mert az els? alja túl folyós lett) hogy amíg a túrót kikevertem a hozzávalókkal, addig a süti alját betettem a 200 fokos süt?be. Max. 5 percre :) Utána pedig még 20 percet sütöttem.

Törölt felhasználó

Kedves Andies! Nálunk is nagy sláger ez a süti, és annak nagyon örülök, hogy ezzel azok is így vannak, akik megkóstolják, elkészítik!:) Ha túl folyós a süti alja, érdemes pár perccel meghosszabbítani a sütési id?t. A te módszered kicsit rizikós lehet, mert ha a sütés korai fázisában a tésztára rányitod a süt?ajtót, az könnyen összeeshet, és már a süt?por sem fog segíteni, hogy újra felemelkedjen.

Törölt felhasználó

 

Törölt felhasználó

Nekem sajnos nem sikerült :( Dupla adaggal készítettem a csokis részt és szimplával a túróst, és így is alig lett elég a csokis, épp hogy kétfelé tudtam szedni. Csak étcsokit használtam, és megolvasztottam, ahogy valaki itt javasolta. A tojáshab összetört, mire mindent összekevertem, valószín? ez volt az egyik hiba, a másik pedig, hogy a 20 dkg étcsoki mellé már sok volt a 4 ek kakaó, mert így a végeredmény túlontúl "ét" lett. De porcukorral vastagon megszórva azért ehet?, de nem az igazi :(

Törölt felhasználó

Szia Tomanda! Sajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogy tervezted. Ez a mennyiség egy 20x20- as süt?edényhez elegend?, te mekkorában sütötted? Sajnos, ennek a sütinek pont a tojásfehérje-hab a lelke. Valószín?leg tényleg azért nem sikerült, mert összetörted. Legközelebb próbáld meg óvatosan, széles mozdulatokkal kikeverni a masszát. Lassan fog elegyedni, de türelmesnek kell lenni. Csokiból esetleg próbáld meg a fele étcsoki- fele tejcsoki kombinációt, vagy az általam is használt Milka Noisettet. Remélem, azért nem ment el végleg a kedved a receptt?l!

Törölt felhasználó

Kedves Poppy, dehogy ment el, nem szokásom ilyen könnyen feladni :) Már közben éreztem, hogy bibis a tojásfehérjehab, lehet, hogy nem volt már annyira friss, nem tudom, de mindenesetre, mikor az utolsó kockát akartam bekapni a sütikéb?l, már üres volt a tányér - úgyhogy annyira azért nem volt rossz :D

Törölt felhasználó

Kedves Tomanda! Örülök, hogy nem ment el a kedved.:) Ha ilyen gyorsan elfogyott a sütid, én is úgy gondolom, nem lehetett az olyan rossz, s?t! Remélem, legközelebb sikerül.

Törölt felhasználó

Szia Kedves Ms. Poppy! Most van bent a süt?ben a süti, de már látom, hogy legközelebb dupla adaggal kell csinálnom, annak ellenére, hogy ez a recept 4 f?re szól. Lehet, hogy csak mi vagyunk ilyen nagy étk?ek, hogy ez a mennyiség nem elegend? nekünk? :) Hát bizony könnyen meglehet, úgyhogy legközelebb valóban duplázni fogok. Azért nagyon köszönöm a receptet, és további szép napot kívánok Neked! Üdv.: Kata

Törölt felhasználó

Szia Kata! :)) Nagyon szívesen. A papírforma kedvéért írtam, hogy 4 f?re szól a kiszabat, persze a való világban gyakran másként alakulnak a dolgok. Csokiimádóknál bizony számítani kell a nagyobb adagokra. Ebb?l a sütib?l érdemes duplázni.

Pisztácia20

Már többször megsütöttem ezt a sütit, de nem lehet megunni. Ugyan nekem még soha nem sikerült a túrókrémre rávarázsolni a csokis tészta másik felét, de ez nem rettentett el. Egyszer?en rácsorgatom a csokis masszát a túróra, így szép márványos sütit kapok. Az osztálytársaim tavaly karácsony óta ezt a brownie- t emlegetik, már az idei osztálykarácsonyra is megrendelték t?lem:) Szóval ezer köszönet a receptért!!!

Törölt felhasználó

A habkönny? állag teszi megunhatatlanná.:) Próbáld ki legközelebb úgy, hogy kicsit több csokis krémet hagysz fed?rétegnek. Az alsó réteget egyszer?en el lehet simítani a süt?formában, aztán jön a túró, a tetejére meg foltokba kanalazd a maradék masszát, így csak pár mozdulattal óvatosan el kell simítanod (lehet?leg csak egy irányba húzd a spatulát). Talán így nem keveredik majd a két réteg. Amúgy szerintem márványosan is igen jól mutat. Gratulálok a sikeredhez, és köszönöm, hogy megosztottad velem!:)

Törölt felhasználó

Sziasztok ! Új vagyok, ez volt az els? süti, amit innét elkészítettem. Az, hogy ISTENKIRÁLY íze volt, gyenge kifejezés. És talán szégyen, de én bizony megettem az egészet, na jó, nem egyszerre, hanem péntek este megsütöttem és szombat délel?ttig elfogyott. Picit mindig betettem a mikróba az aktuális adagot evés el?tt, hogy a benne lév? csoki picit megolvadjon. Ha legközelebb csinálom(mert csinálnom!!), akkor viszont beleteszem az egész Milka Noisettet (bocsi-édességfügg? vagyok..) Szóval, nálam csillagos 5 !!!

Törölt felhasználó

Szia Jellina! Micsoda dícséretek!:) Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett! A csoki mennyiségét természetesen lehet személyre szabni, el nem rontja.

fokhagymagerezd

Elkészítettem ma a receptedet, és tényleg isteni! Alig bírjuk abbahagyni:) Köszi!

Törölt felhasználó

Kedves Fokhagymagerezd! Az esetlegesen megjelen? plusz kilókért nem vállalok felel?sséget, amúgy pedig váljék egészségetekre!:)

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek