r
Nosalty Logó

Brownie habkönnyű túrókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie habkönnyű túrókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

Összesen 721 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

Összesen 2886 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

Összesen 334 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 721 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3757 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1331 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.8 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 2886 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához vágjuk apró darabokra a kétféle csokit, majd egy tálban keverjük össze a többi száraz hozzávalóval, vagyis a liszttel, kakaóporral, sütőporral.
  2. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd alacsony fokozaton adjuk hozzá a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, végül csurgassuk hozzá az olajat is.
  3. Vegyünk elő egy fakanalat, és a száraz hozzávalókat óvatosan keverjük a tojásos masszához. Legyünk óvatosak, nehogy összetörjük a habot.
  4. A krémhez egy villával nyomkodjuk szét a túrót, majd keverjük bele az egész tojást és a kétféle cukrot.
  5. A formát kenjük ki vajjal, majd kanalazzuk bele a csokis massza felét. Egyenletesen oszlassuk el. Erre jöhet a túrókrém úgy, hogy a két réteg ne keveredjen egymással. Befejezésül jöhet a maradék csokis massza a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben süssük 18-20 percig. Ha még ragad a tűre a tészta, akkor is vegyük ki a sütőből, mert ha túlsütjük, elveszti krémes lágyságát, nagyon száraz lesz, amikor kihűl.
  7. Langyosan már szépen szeletelhető, de a lágy textúra miatt szélesebb eszközzel - pl. tortalapáttal- emeljük ki a szeleteket.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 1128
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 130106
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 11.

Ajánló

Az ínyencebbek bogyós gyümölcsökkel vagy fagyival fogyasszák, bár önmagában is isteni. Érdemes mindenképp langyosan is megkóstolni, amikor a csoki még kissé folyós. Felejthetetlen élmény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokféle verziója létezik ennek a modern, amerikai süteménynek, de a világ minden táján istenítik a csoki kedvelői. Puha, szaftos, mennyei. Az én verzióm túrókrémmel készült, így kihűlte után is habkönnyű, légies marad, s fagyi nélkül is krémes és lágy.

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek