r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves friss petrezselyemmel

PartiPanni
Brokkolikrémleves friss petrezselyemmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

180
Kalória
4.8g
Fehérje
13.6g
Szénhidrát
13g
Zsír
327.5g
Víz
25g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    327.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1698 micro
Összesen 180 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1310.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1063 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    3443 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6792 micro
Összesen 722 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 42 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit leöblítjük, a brokkolirózsákat leválasztjuk, a túl vastag torzsás részeket eltávolítjuk. A vörös- és fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a burgonyát megpucoljuk és darabokra vágjuk, a petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
  2. Egy evőkanál vaj és két evőkanál olívaolaj keverékén üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd kicsivel később rádobjuk a fokhagymát is. Ezután beletesszük a brokkolirózsákat és a burgonyát, majd fedő alatt rövid ideig pároljuk, közben pedig megfűszerezzük sóval, fekete borssal és szerecsendióval.
  3. Tegyük hozzá a megmosott, apróra vágott petrezselymet is. Ezt követően öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az egészet, majd főzzük puhára a brokkolit és a burgonyát (de ne főzzük túl).
  4. Turmixoljuk össze a keveréket (érdemes előtte 5-10 percet hűteni).
  5. A turmixolás után tegyük bele a főzőtejszínt, majd ellenőrizzük a fűszerezést - ha szükséges, újra sózzuk és borsozzuk meg.
  6. Szórjunk rá parmezánt, és díszítsük sok-sok finom petrezselyemzöldjével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p

Brokkoli és petrezselyem - két igazán egészséges összetevő egy nagyon finom és gyorsan elkészíthető receptben. Laktózérzékenyek a főzőtejszínt és a vajat el is hagyhatják (a burgonya kellően be tudja sűríteni a levest).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek