Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye A kis gasztronautától

Brassói aprópecsenye A kis gasztronautától
Brassói aprópecsenye A kis gasztronautától
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 80 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy nem így készül az eredeti brassói, de szerintem a főzés végén hozzáadott koktélparadicsom, a paprika és a petrezselyemzöld nemcsak az étel ízének,de a látványának is nagyon jót tesz.:)

hozzávalók / 4 adag

A pecsenyéhez

A körethez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fenti fokhagymamennyiség felét. Óvatosan hozzáadjuk a pirospaprikát, és hozzáadjuk a csíkokra feldarabolt sertéshúst. Kicsit lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára főzzük.
  2. Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és bő, forró olajban megsütjük.
  3. A húshoz adjuk a fokhagyma másik felét, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csipet majorannával, és mikor már teljesen megpuhult zsírjára pirítjuk, és összekeverjük a sült krumplival.
  4. Elzárjuk alatta a lángot, és összekeverjük a félbevágott koktélparadicsomokkal, a paprikával és a felaprított petrezselyemzölddel. Melegen tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 52
össznézettség: 66 312
elküldve: 24
receptkönyvben: 532
elkészítve: 33/42
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges brassói, krumplis húsos egytál, brassói aprópecsenye paradicsommal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-11-03 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.11.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-11-02 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.11.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gitta73
Gitta73 Wed, 2013-12-18 17:48

Én is így készítem mindig!! Nagyon de nagyon finom így!! <3

Erika2
Erika2 Wed, 2013-12-18 17:36

Nagyon jól néz ki, holnapra adtál egy tippet,hogy mit főzzek!Köszike!Szép estét kívánok!

sántakutya
sántakutya Thu, 2012-11-01 20:53

szerintem így is tökéletes lehet az íze, hisz a látvány fantasztikus:D

1804
sertéslapocka 1 kg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 7 gerezd
sertészsír 1 ek
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
burgonya 1.5 kg
napraforgó olaj 5 dl
koktélparadicsom 5 dkg
hegyes erős paprika 1 db
petrezselyem 1 csokor