Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói 7.- pulykahúsból, zöldségekkel

Brassói 7.- pulykahúsból, zöldségekkel
Brassói 7.- pulykahúsból, zöldségekkel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam elkészíteni ezt a nagyon finom ételt. Gyermekkorom egyik kedvence volt, és máig is szívesen fogyasztom, és készítem. Természetesen más húsból is elkészíthető.

hozzávalók / 6 adag

A zöldséges húshoz

A burgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró kockára vágott, sózott húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, a zöldségeket, majd kevés víz hozzáadásával tovább pároljuk.
  3. Ha a hús és a zöldségek egyaránt megpuhultak, megszórjuk pirospaprikával és borssal.
  4. Fedő nélkül összeforraljuk, addig míg a levét majdnem elfövi és jó sűrű szaftja nem lesz.
  5. A végén még sózzuk, fűszerezzük, ha szükséges.
  6. Közben a kockára vágott krumplit olajban kisütjük, és az elkészített húshoz keverjük.
  7. Frissen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 318
elküldve: 3
receptkönyvben: 383
elkészítve: 11/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Galló Lívi

Mióta szakács: 2010.09.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moncsicsi83
moncsicsi83 Tue, 2011-10-18 14:30

Kedves Marine! Tegnap elkészítettem ezt az ételt. Igaz nem volt itthon gyökér-répám, illetve csak csirkecombfilével rendelkeztem, de elkészült és el is fogyott a fincsi brassói. Köszönöm a receptet :)

Adrienn-B.
Adrienn-B. Tue, 2011-06-07 17:06

Megcsináltam, Isteni lett!
A párom szerint ez a legjobb brassói amit valaha evett és még a finnyás kicsi fiam is megette :D
Köszönöm!

marinegin
Galló Lívi / marinegin Thu, 2011-02-10 18:59

Szia! Az én receptembe nem kell, de hallottam már, hogy valaki úgy készíti. A vöröshagyma édeskés íze miatt teljesen más lesz az ízhatás, de biztos úgy is finom. :)

871
pulykamell 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
zöldborsó 20 dkg
fokhagyma 6 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1.5 kg
napraforgó olaj 3 dl