r
Nosalty Logó

Brassói 7.- pulykahúsból, zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Galló Lívi
Brassói 7.- pulykahúsból, zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldséges húshoz

A burgonyához

Összesen 871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldséges húshoz

A burgonyához

Összesen 5220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldséges húshoz

A burgonyához

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    257.7 g

Zsír

  • Összesen
    344.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5160.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    639 mg
  • Foszfor
    2925 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2069.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1880 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    115 mg
  • C vitamin:
    345 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    18607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5605 micro
Összesen 5220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A zöldséges húshoz

A burgonyához

Elkészítés

A zöldséges húshoz

  1. Az apró kockára vágott, sózotthúst kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, azöldségeket, majd kevés víz hozzáadásával tovább pároljuk.
  3. Ha a hús és a zöldségek egyaránt megpuhultak, megszórjuk pirospaprikával és borssal.
  4. Fedő nélkül összeforraljuk, addig míg a levét majdnem elfövi és jó sűrű szaftja nem lesz.
  5. A végén még sózzuk, fűszerezzük, ha szükséges.
  6. Közben a kockára vágott krumplit olajban kisütjük, és az elkészített húshoz keverjük.
  7. Frissen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 34620
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói 7.- pulykahúsból, zöldségekkel
Galló Lívi 18 recept

Anyukámtól tanultam elkészíteni ezt a nagyon finom ételt. Gyermekkorom egyik kedvence volt, és máig is szívesen fogyasztom, és készítem. Természetesen más húsból is elkészíthető.

Hozzávalók

A zöldséges húshoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...