r
Nosalty Logó

Medvehagymás-tofus brassói

cam22
Medvehagymás-tofus brassói
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

377
Kalória
21.7g
Fehérje
31.6g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
195.2g
Víz
16.5g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7660 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    2302 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    3654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    780.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2560 micro
Összesen 1508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk. Egy edénybe tesszük, ráöntjük az olívaolajat, és jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  2. Közben a bacont felcsíkozzuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a felkockázott tofut, és megpirítjuk. (A bacon kihagyható, akkor kókuszzsíron pirítsd meg a tofukockákat.)
  3. Meglocsoljuk a szójaszósszal, és még 10-15 percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, felaprított medvehagymát és a petrezselymet, és még 1-2 percig együtt pirítjuk. (Ha szereted, akkor szórhatsz hozzá egy kis szezámmagot is. Ha szaftosabbra szeretnéd, öntsd fel 1 dl főzőtejszínnel, és forralj rajta egyet.)
  4. A kész tofus ragut összekeverjük a sült krumplival, és friss salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elég sok medvehagymám van itthon, gondoltam, felhasználom fokhagyma helyett brassóihoz. A medvehagymát le is szoktam fagyasztani, így az év bármely szakaszában el tudom készíteni ezt a finomságot.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...