r
Nosalty Logó

Boszorkánypogácsa helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Boszorkánypogácsa helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A tetejére

Összesen 1104 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A tetejére

Összesen 4412 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A tetejére

Összesen 404 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1104 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    235.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3760.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.9 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 4412 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 404 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat kimérjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, belereszeljük a citromhéját, és sima tésztát készítünk, ne ragadjon a kezünkhöz.
  2. Golyókat formálunk belőle, és először tojásfehérjébe, majd dióba forgatjuk, lyukat nyomunk az ujjunkkal a közepébe, és papírral kibélelt tepsibe rakjuk bizonyos távolságra egymástól. Közepébe keményebb lekvárt teszünk.
  3. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 15 percig sütjük.
  4. Tetejét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5123
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 13.

Ajánló

Dió helyett beleforgathatjuk kókuszba, de mandulával is megszórhatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Boszorkánypogácsa helena konyhájából
helena26 458 recept

Az első sütésnél a tojásfehérjét kemény habbá vertem, amikor kezdtem beleforgatni rájöttem, hogy nem így kellett volna, nem kell felverni a fehérjét. A tojásfehérjéből habcsók lett!  

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

További cikkek