Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres - narancsos scones

Epres - narancsos scones
Epres - narancsos scones
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Scones iránt fellobbanó szerelmem első megnyilvánulása volt ez, ezt követte az Áfonyás-vaníliás. Még több kép és részletek itt.

hozzávalók / 4 adag

Az epres-narancsos scones-hez

  • 350 g finomliszt (self raising, 1csésze sima liszthez tegyünk 1 tk sütőport és 1/4 tk sót)
  • 1 tk sütőpor
  • 75 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 50 g cukor (kristály)
  • 1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
  • 125 g eper (apróra vágva)
  • 1 dl tej (szükség szerint)

A tetejére és a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A lisztet és a sütőport szitáljuk egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot és a narancshéjat, majd a vajat is. ( Én kicsit megolvasztottam a vajat, így egy fakanállal kevertem össze az anyagokat, de ha nem puha a vaj, lehet morzsolgatni is.)
  3. Ezután mehet bele pici tej és a szamóca, majd gyúrjuk össze a "tésztát". Mivel a szamóca enged levet, ne tegyük bele először az összes tejet. Szükség szerint adjunk még hozzá lisztet is, ha nagyon nem áll össze a tészta.
  4. Lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófával nyújtsuk kb. 2 cm vastagra. 6 cm-es átmérőjű szaggatóval vagy pohárral szaggassunk köröket, és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. Tejjel spricceljük le, vagy ecsettel kenjük meg őket és süssük készre.
  6. Ha kihűltek, vágjuk őket félbe, kenjük meg clotted cream-mel, vagy vajjal, tejföllel, tegyünk bele szamócát és melegen fogyasszuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 403
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes angol epres-narancsos zsemle, édes angol zsemlék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

654
finomliszt 350 g
sütőpor 1 tk
vaj 75 g
cukor 50 g
narancshéj 1 narancsból nyert
eper 125 g
tej 1 dl
tej 1 ek
dupla tejszín 1 dl
eper 10 dkg