Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boszorkány ujjak - Anitától

Boszorkány ujjak - Anitától
Boszorkány ujjak - Anitától
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit a Csábító házi sütemények egyik kötetében találtam. Rögtön gondoltam, hogy a fiaimnak tetszeni fog smiley! Ez az aprósüti senkit nem hagy hidegen: vagy első ránézésre nagyon tetszik, vagy ijesztőnek, rettenetesnek találják! 

Amúgy nagyon finom wink!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Halloweenre, vicces partikra jó kis meglepetés lehet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mély tálba szitáljuk a lisztet, rászórjuk a vajat/margarint, a darált diót, a cukrot, az egész tojást és a tojássárgáját. A tésztát jól összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük 15-20 percet.
  2. Ujjnyi vastagra sodorjuk a tésztát (több kisebb cipóra osztjuk előtte), és kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. Olyanra formázzuk, mintha egy-egy ujj lenne (középen legyen egy nagyobb bütyök).
  3. Sütőpapíros tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd egy-egy felezett mandulát nyomunk mindegyiknek az elejére (ez lesz a köröm). Szezámmaggal megszórjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Amikor kihűlt, a gőz fölött felolvasztott  tortabevonó csokoládét elkeverjük az olajjal, és kis ecsettel megfestjük a mandulák tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 129
elküldve: 3
receptkönyvben: 154
elkészítve: 14/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós omlós sütemény, boszorkányujj

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-11-03 09:32

Kedves Anita!

A mai világban, legalább ez maradjon meg,:-))) - ha már annyi minden miatt lehet, vagy lehetne bosszankodni, idegeskedni, inkább elő a humorérzékkel:-))

A család is hasonló, tényleg, igaz. :-))

Köszönöm szépen, telik ez a hét, telik, és jön az őszi szünet után a suli, amit nem várnak a gyerekeim,- viszont! : így haladunk a téli szünet felé, és az mekkora örömöket tartogat:-)))

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-11-02 10:29

Kedves Anita!

A család, a vendégek, akik ugye ilyentájt kissé többen vannak , és meglátogatnak minket temetőbe való virágvitel és mécsesgyújtás után, -fantasztikusnak találták ezt a " rondaságosságot", ahogy az egyik unokatesóm kisfia mondta, - mára már nem sok süti maradt, ebből se, meg a többiből se.:-)) Érdemes volt alkotni.
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2011-11-02 15:16

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm szépen a visszajelzésedet a boszi ujjak sikere ügyében!
Ez is mutatja, hogy "jó fej" családod és rokonságod van! Szeretem azokat az embereket, akiknek van humorérzékük!
További szép hetet kívánok Neked is!
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-10-30 09:33

Kedves Hossó Anita!

Köszönöm szépen, és remélem, valami érdekes finomságos dolgot hozol ki az alaptésztájából.
Kíváncsian várom .:-))
Szép hétvégét Nektek is!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-10-29 21:12

Kedves Hossó Anita!

Sikeres volt a "förtelmes" ujjak elkészítése, hétfőn még egyszer indul a sütési menet:-)))
A nagy fiam szerint: " annyira förtelmes, hogy ennek már finomnak kell lennie! " , és frankón el is fogyott, -szóval hétfőn sütöm megint:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2011-10-29 23:00

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm szépen a visszajelzésedet! Nagyon örülök, hogy ízlett a családnak:-)! Abban biztos voltam, hogy sikerülni fog megsütni:-)!
Nekem nagyon ízlik az alaptészta, gondolkodom, hogy milyen másféle aprósüti készüljön belőle.
További szép hosszú hétvégét kívánok!
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-10-28 20:53

Kedves Anita!

A család a tesztelő,ugyanúgy, mint nálam:-))
Az Ő szavuk pedig nem semmi ám:-))
Köszönöm a kedves szavaidat.
Nagyon szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

KathyBlue
Chef Kathy / KathyBlue Fri, 2011-10-28 11:46

A hozzavaloknal nem irod hogy kell mandula, de a 4.) pontban ott van. Mennyi mandula kell, javitanad legyszi?

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2011-10-28 12:56

Kedves KathyBlue!
Köszönöm szépen az észrevételt, valóban kimaradt, javítottam. Az eredeti word szövegemben az összes hozzávalók egyben voltak felsorolva, de itt próbáltam kettéválasztani a tészta hozzávalóira, ill. a díszítési "kellékekre". A mandula csak a díszítéshez kell.
Üdv:
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-10-28 07:39

Kedves Anita!

Ezek az ujjak tényleg borzasztóak, és sokkolóak,brrr...:-))
De hisz ez a cél!! :-))
A tésztája finom, és , hát igen, már csak odáig kell eljutni, hogy az ember lánya a tányérról levegye, és a megfogás után beleharapjon:-))))))))
A többi recepted meg tényleg fini, elmentettem őket, szívesen mazsolázgatok, azaz válogatok belőle, elkészítés céljából:-))
Ezzel az ujj problémával se lesz gond:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2011-10-28 13:03

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm szépen a dicséretet:-))!
Hát, valóban kicsit ijesztőek, de talán a fotón még jobban, mert ott lehet játszani a dolgokkal, hogy hogyan mutasson még sokkolóbban.
Lehet én hozzá vagyok szokva a fiaim mellet, így engem annyira nem rémísztett meg. Habár, előtte a férjemnek megmutattam, mit szólna hozzá, ha ezt a sütit elkészíteném (a könyvben is volt hozzá fotó), hogy súrolja-e még az ízlésesség határát vagy sem. Végülis azt mondta, hogy Halloweenre jó "buli", meg vicces partikra is:-)! Így hozzá mertem fogni. A hároméves kislányomnak sem volt eddig ellenszenve, de ő mindent megeszik szinte, amit én, így nem csoda:-)!

Nagyon szeretem a story-jaidat:-)!

További szép napot!
Anita

csocsóka
csocsóka Thu, 2011-10-27 20:13

Kedvesem ez Téged igazol, mert olyan élethűre sikerült, értem én, hogy ennek pont ilyennek kell lennie!Tudod attól, hogy a modell csúf, a szobor lehet tökéletes. Ez az lett! Üdvözöllek: Csocsóka

csocsóka
csocsóka Thu, 2011-10-27 16:49

Anita nem akartalak megbántani,látom ,hogy ezenkívül sok fincsi recepted van!!!!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2011-10-27 19:04

Semmi gond kedves Csocsóka:-)!
Másik oldalra is feltettem már, és tudom, hogy ez egy "megosztó" süti! Van , akinek bejön elsőre, van aki irtózik tőle. Köszönöm szépen a többi receptemre vonatkozó dicséretet. Különben ennek a sütinek a tésztája is finom, ha ebben a formában nem tetszik, el lehet készíteni az alaptésztát bárhogyan. Ez tulajdonképpen egy diós omlós tészta.
Üdv:
Anita

csocsóka
csocsóka Thu, 2011-10-27 16:46

Iszonyatosan néz ki, bocsánat, hogy ezt írom! Szinte sokkolt a látvány!

Aval
Aval / Aval Thu, 2011-10-27 16:18

rettenetesen néz ki! De ki fogom próbálni, mert nagyon bulis :)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2011-10-27 19:01

Köszönöm szépen kedves Aval!
Ma délután készítettem újból:-). Holnap viszik a fiaim az iskolába az osztálytársaknak.
Üdv:
Anita

1350
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
dió 20 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
tojássárgája 1 db
szezámmag 2 ek
tortabevonó 5 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
mandula 10 dkg