r
Nosalty Logó

Diós kifli Boszi konyhájából

Boszi
Diós kifli Boszi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1393
Kalória
24.9g
Fehérje
132.2g
Szénhidrát
88.1g
Zsír
69.6g
Víz
231.5g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
57.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    352.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    147 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5955.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2706 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    528.8 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 5565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 432 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Alaposan összegyúrjuk a liszttel elkevert sütőport, vajat, zsírt, citromlét, 3 ek porcukrot, 3 tojássárgát és 1 cs sót. (Én robotgéppel gyúrtam össze.)
  2. Elkészítjük a tölteléket: 3 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral és 1 cs sóval habosra keverünk, majd hozzátesszük a diót és jól elkeverjük. (Én robotgéppel kevertem ezt is.)
  3. Enyhén lisztezett felületen fél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát, és háromszög alakú darabokat vágunk belőle.
  4. A háromszög közepére teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük, majd az előzőleg sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjük. A kifliket felvert tojással megkenjük és a tetejükre szórunk egy kis diót.
  5. A sütőt előmelegítjük és betesszük a tepsit. Két tepsire lesz szükség. A sütés 15-20 perc, szép világos barnára kell sülniük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A receptet egy régi Váncza Sütőporos füzetben találtam, a Kincses Receptkönyvben. Kicsit módosítottam rajta, de az eredetin nem akartam nagyon változtatni. Igazából a zsiradékon változtattam, mert eredetileg csak vajat v. zsírt írt. Sót nem írt, de én szeretek szinte mindenbe tenni egy csipetet. A kifliket a Tupperes kifli készítővel csináltam, lehet ez az oka, hogy nekem sok lett a töltelék. A maradék ment a fagyasztóba. A tetejére eredetileg csak tört dió kellett volna, de én nagy lelkesen ledaráltam mindet! Így is jó lett, szerintem. A sütési hőfokot és időt nem írja, talán eltaláltam. Szerintem régi, jó recept. Anyukám nézegette, mert neki a Kossuth-kifli nevéről valami más jutott eszébe. Itt rákerestem és valóban egy teljesen más sütit találtam ezen a néven. Ki tudja, melyik az igazi?

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek