Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi csillag

Karácsonyi csillag
Karácsonyi csillag
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet legalább 20 éve kaptam egy ismerősömtől, de csak kb. 10 éve vált nagy kedvenccé. Kiválóan alkalmas arra, hogy az adventi készülődés idején a gyerekekkel együtt szaggassuk, forgassuk a cukorba.

Ez a mennyiség jó nagy doboznyi sütit ad, és mivel sokáig eláll, tökéletes vendégváró. De celofánba csomagolva ajándéknak is tökéletes.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A forgatáshoz

ajánlat

Jó szívvel ajánlom kezdő konyhatündéreknek is, mert egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom, kiadós ünnepi süti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk.
  2. Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk.
  3. Csillagot vagy egyéb formákat szaggatunk belőle.
  4. Zsírozott sütőlapon forró sütőben világosra sütjük.
  5. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
  6. Ha kihűlt, zárt dobozban tároljuk. 3 hétig eláll, puhul. Ha karácsonyra szeretnéd megcsinálni, érdemes legalább 10-14 nappal előtte megsütni, mert egy kis idő után válik puhán omlóssá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 042
elküldve: 5
receptkönyvben: 122
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

GanoMama

Mióta szakács: 2012.10.27.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós csillag, karácsonyi süti, mogyorós aprósütemény karácsonyra

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levendula5
Levendula5 Sun, 2014-12-14 20:38

Ma elkészítettem ezt a remek süteményt. Már a sütés után is finom puha. Lehet, hogy az állás során ez még fokozódik? Gyorsan elkészíthető és nagyon szépen megtartotta a formákat. Másoknak is ajánlom elkészíteni.
Köszönöm szépen a receptet!

Üdvözlettel: Levendula5

GanoMama
GanoMama / GanoMama Mon, 2014-12-15 20:19

Örülök, Levendula5, hogy Neked is sikerélmény! Nálunk évek óta alap tartozéka a karácsonynak ez a süti.
És igen, ha dobozba zárva tárolod, még sokat puhul :)

Levendula5
Levendula5 Tue, 2014-12-16 14:32

Kedves GanoMama!

Most látom, hogy egy helyen élünk.
A sütemény már dobozolva várja a karácsonyt!
Boldog Ünnepeket!

GanoMama
GanoMama / GanoMama Wed, 2014-12-17 21:54

Kicsi a világ! ;)
Mi holnap fogjuk megsütni a csillagokat, idén először, rendhagyó módon mogyorós változatban.
Neked is boldog karácsonyt!

GanoMama
GanoMama / GanoMama Mon, 2012-12-17 21:41

Jó szívvel biztatlak, Boribon, hogy próbáld ki.
Tényleg nagyon egyszerűen összeállítható tészta,és ha van ideje legalább egy hetet állni, isteni finom puha lesz.
Szerintem pusztán a vaníliás cukorba forgatva is gyönyörű a tálon, de akinek kedve van, díszítheti is, a mézeskalácshoz hasonló módon.

645
margarin 28 dkg
porcukor 14 dkg
dió 14 dkg
finomliszt 42 dkg
tojás 1 db
citromhéj 1 teáskanál
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag