r
Nosalty Logó

Kivis barna kocka citromkrémmel

Olaszné Anci
Kivis barna kocka citromkrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez, ízesítéshez

801
Kalória
16.5g
Fehérje
73.8g
Szénhidrát
50.5g
Zsír
175.2g
Víz
314.1g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
39.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez, ízesítéshez

Összesen 801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez, ízesítéshez

Összesen 4805 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez, ízesítéshez

Összesen 177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    302.7 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6155.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1873 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2197 mg
  • Nátrium
    1499 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    443.1 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1051.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2985 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    496 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    367 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1432 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2628 micro
Összesen 4805 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük. Beleöntjük a tojássárgákat és 2 ek vizet. Habosra keverjük.
  2. A liszthez adjuk az átszitált kakaót és a sütőport. A tojásos masszába lazán beleforgatjuk.
  3. Papírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk.
  4. A tejjel, a cukorral megfőzzük a pudingot. Néha kavargatva - ne bőrösödjön -, hűtjük.
  5. Ha már majdnem kihűlt, belekeverjük a margarint és a citrom aromát.
  6. A keményre vert tejszín 1/3 -át lazán beleforgatjuk.
  7. A már kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk. Elsimítjuk rajta a krém felét.
  8. Vékonyra szelt kivi szeletekkel kirakjuk. A krém másik felét a kiviréteg tetejére kenjük. Ráborítjuk a másik piskótalapot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25

Az ötletet a Vidék íze 2011 Januári számából lestem el. Elkészítésénél viszont már nem ragaszkodtam a leíráshoz. A saját ötletem alapján folytattam. Az újság túrótöltelékkel ajánlotta - aki szereti elkészítheti úgy is -, én viszont úgy eltévesztettem a süti összerakását, mint aki életében most sütött először! Nem a krém közepébe raktam a szeletelt kivit, hanem a tetejére. Így nem olyan mutatós! Ti, akik elkészítitek, ügyesebbek legyetek, mint én voltam. Szét már nem szedem, az biztos!

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek