r
Nosalty Logó

Málnás joghurtkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Málnás joghurtkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 166 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 1911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd beleforgatjuk a felvert fehérjét és a lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha kész, lehúzzuk róla a papírt. A tepsit -amiben sütöttük- elmossuk, és kibéleljük az oldalát és az alját is folpackkal. Visszatesszük a kihűlt piskótát.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük.
  5. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd pici vízzel, kis lángon felolvasztjuk. Ne forraljuk, épp csak melegítsük. Tegyük őt is félre picit hűlni.
  6. A joghurtot keverjük simára a porcukorral, vegyünk ki belőle 1 evőkanálnyit, és keverjük el a langyosra hűlt zselatinnal, majd keverjük hozzá a joghurthoz.
  7. Forgassuk bele óvatosan a tejszínhabot.
  8. A joghurtos massza felét öntsük a piskótalapra.
  9. A málnából 9 szép szemet tegyünk félre a díszítéshez, a maradékot vágjuk félbe, és sűrűn rakjuk a joghurtos rétegre.
  10. Öntsük rá a joghurt másik felét, és mehet pár órára a hűtőbe. Mikor kezd dermedni, tegyük a tetejére a 9 szem málnát úgy, ahogy a szeletek lesznek. (Én késsel halványan meghúztam a szeletek helyét, mikor betettem a hűtőbe.)
  11. Néhány óra után szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 669
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 35299
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Ajánló

Ha nem görög joghurtot használunk, akkor tegyünk bele több zselatint, a görög joghurt sűrűbb, mint a sima. Ez a süti alapvetően a "krémes" és nem a "gumis" kategória, épp csak annyi a zselatin benne, hogy összefogja a krémet, de nem lesz betonkemény. Ha valaki olyat szeretne, 6 lap zselatint nyugodtan tegyen bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás joghurtkocka
Szofika 104 recept

Ebben a melegben semmi mást nem kívánok enni, mint gyümölcsös édességet. Pihe-puha piskóta, könnyű joghurt és friss gyümölcs, mi kell ennél több? Természetesen más gyümölccsel is megállja a helyét, ami épp elérhető.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek