Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bortésztában sült cékla

Bortésztában sült cékla
Bortésztában sült cékla
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Bornemisza Anna 1680-as szakácskönyvéből való. Részletek itt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Sütéshez és tálaláshoz

ajánlat

A cékla főzővizét ízesíthetjük cukorral, sóval, fahéjjal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a tojásokkal és a sóval csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk lassanként a tejet és a bort, jól kidolgozzuk. A palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kell kapnunk. Egy órát hűtőben pihentetjük.
  2. A céklákat megpucoljuk, felnegyedeljük (de vághatjuk kisebb hasábokra is). Egy lábosba vizet töltünk (annyit, amennyi ellepi a céklákat), belereszeljük a szerecsendiót, majd nagyjából egy óra alatt puhára főzzük a zöldséget.
  3. A kihűlt cékladarabokat a tésztába forgatjuk.
  4. A vajat egy kisebb lábosban felhevítjük, majd időnként forgatva hirtelen kisütjük benne a céklákat.
  5. Lekvárral vagy mézzel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 435
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

régimódi bundás cékla, rántott cékla, boros tésztában sült kirántott párolt cékla

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

603
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
tej 1 dl
rosé 2 dl
1 csipet
cukor 4 dkg
cékla 3 kis db
szerecsendió 0.5 db
vaj 15 dkg
lekvár/ dzsem 3 ek