Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós egytál szalonnaropogóssal

Borsós egytál szalonnaropogóssal
Borsós egytál szalonnaropogóssal
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Burjánzik a kertben a zöldborsó és olyan ételeket kerestem amiben új formában tudom tálalni a családnak. 2003-as konyhamagazinban bukkantam erre a receptre, és készítettem el tegnap vacsorára. Hot Plate edényben készült, de az eredeti recept normál, fedővel rendelkező teflonserpenyőre szól. Fűszerekkel tovább bolondítható az ízvilág. :)

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

hozzávalók / 4 adag

A borsós egytálhoz

Tálaláshoz

ajánlat

Finom, könnyű, száraz fehérbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újburgonyát megtisztítjuk, vékonyan felszeljük, majd sós vízben leforrázuk. (Feltesszük főni, de csak addig, amíg felforr vele a víz, utána leöntjük a főzővizet - így lesz elég a kevés folyadék az étel elkészítéséhez és készül el hamarabb a krumpli!)
  2. A bacont felkockázzuk és kisütjük. Kiszedjük egy tálba, félretesszük.
  3. A visszamaradt zsírhoz adjuk a vajat, majd beletesszük a krumplit, és elkezdjük pirítani. 5-10 percig rázogatva, kevergetve sütjük.
  4. A finomra vágott hagymát és a kifejtett borsót a krumplihoz adjuk, összeforgatjuk.
  5. Ízlés szerint fűszerezzük, rászórjuk a cukrot is, ráöntjük a folyadékot, és lefedve - olykor átkeverve - addig pároljuk, amíg megpuhul a borsó és a krumpli is. (A krumplit én nem főztem elő, így nekem több folyadékra volt szükségem az étel elkészítéséhez, 0,5 -1 dl folyadékra.)
  6. Az elkészült ételre szórjuk a finomra vágott petrezselymet és metélőhagymát.
  7. 4 lyukat készítünk az ételben, és beleütjük a tojásokat, majd lassú tűzön átsütjük őket. Természetesen külön edényben is megsüthető a tükörtojás.
  8. Melegen tálaljuk az ételt, pirospaprikával megszórva a tojásokat, a bacont az étel tetejére szórva. Reszelt sajtot is kínálhatunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 350
elküldve: 8
receptkönyvben: 228
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplis borsós egytálétel, tükörtojás újkrumplival és bacon szalonnával, zöldséges baconös egytálétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

533
cukorborsó 50 dkg
újkrumpli 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
bacon 10 dkg
vaj 5 dkg
tojás 4 db
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
alaplé 40 ml
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
snidling 0.5 csokor
petrezselyem 0.5 csokor