r
Nosalty Logó

Borsos csirkecomb

Glaser
Borsos csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

409
Kalória
22.4g
Fehérje
9.9g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
234.3g
Víz
120.9g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    234.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk. A gyömbért meghántjuk, majd lereszeljük. A borsot mozsárban durvára törjük, majd elkeverjük a fokhagymával, gyömbérrel, kurkumával és az ecettel.
  2. A csirkecombokat a fenti páclével jól bedörzsöljük, majd hűtőben kb. 3 órát hagyjuk pácolódni.
  3. A hagymát megpucoljuk, durvára vágjuk, majd botmixerrel pürésítjük.
  4. Az olajat egy teflon serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymapürét, és közepes hőmérsékleten kb. 20-25 perc alatt, közben meg-meg kavargatva aranybarnára pirítjuk.
  5. A combokat megsózzuk, a hagymához adjuk. Magas hőmérsékleten kb. 5 percig pirítjuk, majd felöntjük kb. 125 ml vízzel. Lefedjük, és közepes hőmérsékleten kb. 30 percig főzzük.
  6. Majd fedő nélkül további 10-15 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 45 p

A hagymapüré édeskés ízt kölcsönöz az ételünknek, amely enyhíti a bors erejét.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek