Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos csirkecomb

Borsos csirkecomb
Borsos csirkecomb
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagymapüré édeskés ízt kölcsönöz az ételünknek, amely enyhíti a bors erejét.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk. A gyömbért meghántjuk, majd lereszeljük. A borsot mozsárban durvára törjük, majd elkeverjük a fokhagymával, gyömbérrel, kurkumával és az ecettel.
  2. A csirkecombokat a fenti páclével jól bedörzsöljük, majd hűtőben kb. 3 órát hagyjuk pácolódni.
  3. A hagymát megpucoljuk, durvára vágjuk, majd botmixerrel pürésítjük.
  4. Az olajat egy teflon serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymapürét, és közepes hőmérsékleten kb. 20-25 perc alatt, közben meg-meg kavargatva aranybarnára pirítjuk.
  5. A combokat megsózzuk, a hagymához adjuk. Magas hőmérsékleten kb. 5 percig pirítjuk, majd felöntjük kb. 125 ml vízzel. Lefedjük, és közepes hőmérsékleten kb. 30 percig főzzük.
  6. Majd fedő nélkül további 10-15 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 848
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymapürés csirkecombok, borsos-hagymapürés combok, csirkecombok hagymás-borsos mártásban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

409
csirkecomb 2 db
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 3 cm
fekete bors 1 ek
kurkuma 0.25 kávéskanál
fehérborecet 1.5 ek
vöröshagyma 2 közepes db
mogyoróolaj 2 ek
0 ízlés szerint
víz 125 ml