Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagolajban pácolt csirkemell

Tökmagolajban pácolt csirkemell
Tökmagolajban pácolt csirkemell
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta várandós vagyok a harmadik gyermekemmel, nagyon megkedveltem a tökmagolajat. Sokat kísérleteztem vele, hogy ne csak a salátákon kerüljön az asztalra. Így született ez a recept is. Jó étvágyat hozzá! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizs, sült krumpli, grillezett zöldség, friss saláta illik hozzá. És utána egy jófajta fehérbor. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a csirkemell filét felszeleteljük - egy egész csirkemellből 4 szelet lesz.
  2. Fűszerezzük sóval, bazsalikommal.
  3. Ráreszelünk 1-2 gerezd fokhagymát.
  4. Jól átforgatjuk a tökmagolajban, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Másnap a húsokat tepsibe rakjuk, ráöntjük a páclét is, és először fóliával lefedve, majd ha a hús megpuhult, fólia nélkül készre sütjük.
  6. Rizs, sült krumpli vagy grillezett zöldség, friss saláta illik hozzá.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 151
elküldve: 4
receptkönyvben: 74
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Annamo

Mióta szakács: 2012.06.11.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt csirkemell, fokhagymás csirke tökmagolajban pácolva, fűszeres csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

224
csirkemell filé 2 db
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
tökmagolaj 0.5 dl