Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves 6. - cukorborsóból

Zöldborsóleves 6. - cukorborsóból
Zöldborsóleves 6. - cukorborsóból
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán tavaly nyáron főzött egyszer édesanyám zsenge borsóból levest - nyilván ettem már korábban is, de nem emlékeztem, hogy ennyire zseniális kaja. Nem bírtam abbahagyni. Pedig rövid a borsó szezonja, nem bír az ember eléggé belakni az édes, apró szemekből. Most épp Angliában is akadt cukorborsó, Jannal együtt fejtettük ki őket a hüvelyekből, alig bírtam megmenteni a levesre valót, legszívesebben nyersen benyomta volna az összeset. De persze a zsenge, szinte bébi répák is megtették a magukét...

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót  megtisztítjuk, néhány hüvelyt félreteszünk. A répát vékony karikákra vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és karamellizáljuk rajta a cukrot.
  3. Rátesszük a zöldségeket, sózzuk, és néhány perc alatt megfuttatjuk őket a cukros olajon.
  4. Az 1 ek liszttel rántást készítünk, majd annyi vízzel öntjük fel a zöldségeket, amennyi ellepi. Még kicsit sózzuk a levest, hozzáadjuk a leveskockát és a félretett hüvelyeket, s puhára főzzük a zöldségeket.
  5. Míg főnek, a tojásból, sóból és lisztből galuskatésztát készítünk.
  6. Mikor a zöldségek puhák, annyi vizet öntünk hozzájuk, amennyi levest szeretnénk. Felforraljuk, beleszaggatjuk a galuskákat. Addig főzzük még a levest, míg a galuskák meg nem főnek.
  7. Rengeteg frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 718
elküldve: 1
receptkönyvben: 130
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

leves zsenge zöldborsóból, nyári zöldborsóleves, nyári zöldségleves, zöldborsóleves cukorborsóból, cukorborsóleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszterrbee benko15
eszterrbee benko15 Mon, 2019-07-01 16:38

A cukorborsót hogy tisztítod meg? Csak mosás? Mivel kifejteni ugye nem lehet van valami extra tudnivaló hozzá? Össze kell vágni vagy az egész hüvely egyben megy bele? Ezt nem nagyon értem, azt sem hogy miért kell párat félretenni? Jobb ha egy pár roppanósabb marad? Még csak étteremben ettem cukorborsót, kár hogy ilyen ritka az országban és igen drága. Sajnos mint minden újdonság :) A wok ételekben is mindig egyben van az egész hüvely, gondolom nem jó ha elvágjuk? Akkor sem ha nagyobbak?

204
cukorborsó 50 dkg
sárgarépa 40 dkg
napraforgó olaj 2 ek
cukor 1 teáskanál
finomliszt 1 evőkanál
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tojás 1 db
1 csipet
finomliszt 2 púpozott ek