r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves 6. - cukorborsóból

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Durcsó
Zöldborsóleves 6. - cukorborsóból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 822 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 74 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3146 micro
  • β-karotin
    8682 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3116.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    815 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    904 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    12585 micro
  • β-karotin
    34730 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    7145 micro
Összesen 822 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1159 micro
  • β-karotin
    3198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A borsót megtisztítjuk, néhány hüvelyt félreteszünk. A répát vékony karikákra vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és karamellizáljuk rajta a cukrot.
  3. Rátesszük a zöldségeket, sózzuk, és néhány perc alatt megfuttatjuk őket a cukros olajon.
  4. Az 1 ek liszttel rántást készítünk, majd annyi vízzel öntjük fel a zöldségeket, amennyi ellepi. Még kicsit sózzuk a levest, hozzáadjuk a leveskockát és a félretett hüvelyeket, s puhára főzzük a zöldségeket.
  5. Míg főnek, a tojásból, sóból és lisztből galuskatésztát készítünk.
  6. Mikor a zöldségek puhák, annyi vizet öntünk hozzájuk, amennyi levest szeretnénk. Felforraljuk, beleszaggatjuk a galuskákat. Addig főzzük még a levest, míg a galuskák meg nem főnek.
  7. Rengeteg frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 19045
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Talán tavaly nyáron főzött egyszer édesanyám zsenge borsóból levest - nyilván ettem már korábban is, de nem emlékeztem, hogy ennyire zseniális kaja. Nem bírtam abbahagyni. Pedig rövid a borsó szezonja, nem bír az ember eléggé belakni az édes, apró szemekből. Most épp Angliában is akadt cukorborsó, Jannal együtt fejtettük ki őket a hüvelyekből, alig bírtam megmenteni a levesre valót, legszívesebben nyersen benyomta volna az összeset. De persze a zsenge, szinte bébi répák is megtették a magukét...

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.