Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pestós-mozarellás tengeri halfilé

Pestós-mozarellás tengeri halfilé
Pestós-mozarellás tengeri halfilé
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Őszinte leszek, már fogalmam sincs, hogy évekkel ezelőtt honnét jött az ihlet az étel elkészítéséhez. De azóta is a család kedvence ez a könnyű, nyári halas étel.  

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfiléket kb. 3 x 5 cm-es darabokra vágjuk, a paradicsomokat és a mozzarellát karikákra.
  2. Egy nagy, lapos tepsibe elkezdjük sorba rakni egymás után a hozzávalókat. Egy hal, egy paradicsom, egy mozzarella, egy füstölt hal, egy paradicsom, egy mozzarella, és így tovább ismételjük, amíg a tepsi végére érünk. Három sávba rakjuk, és a köztük lévő helyet kitöltjük a paradicsom első és utolsó szeleteivel, és ráhelyezünk 3-4 db hosszában kettévágott újhagymát.
  3. Tengeri sóval és borssal ízesítjük.
  4. A pesto szószhoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymákat, a dijoni mustárt és 1 ek olívaolajat, összekeverjük, majd ezt a sorba rakott halak tetejére adagoljuk egy csíkban, ahogy a fotón látható.
  5. Fóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 25-30 percig sütjük. Miután levettük a fóliát, még további 10-15 percig sütjük.
  6. Tálaláskor darabolt újhagymát szórunk a tetejére. Köretként vadrizst ajánlok mellé.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 45x35x3 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 465
elküldve: 11
receptkönyvben: 296
elkészítve: 18/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis hal, csőben sült pestós halfilé, zöldséges zöld pestós halfilé, rakott hal, mozzarellás-pestós hal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zska
Zska Wed, 2015-01-21 13:19

Csak frissen finom vagy esetleg másnap felmelegítve is élvezetes? köszi a választ.

Lánczky Gyöngyi
Lánczky Gyöngyi Sun, 2013-12-29 17:18

Én csak sima hekk filéből csináltam meg, de így is isteni volt! Megy a kedvenceink közé!! Nagyon egyszerű, gyors, könnyű de annál finomabb!

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Sun, 2013-12-29 18:45

Kedves Gyöngyi!
Igen, bármilyen tengeri halhoz jól illik a mozzarella-pesto kombó. Nagyon örülök, ha ízlett. Mi is imádjuk. :) További jó sütést-főzést kívánok! Üdv. Monique

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Sun, 2013-06-16 10:18

Kedves Wendy! Igen, sajnos erre nem gondoltam a recept írásakor, hogy otthon hol tudjátok beszerezni a füstölt tőkehalfilét. De utánanéztem a neten... sajnos ahogy látom, nem túl olcsó, főleg a magyar pénztárcákhoz mérve. Íme a fültölt tőkehalfilé: http://www.culinaris.hu/item/young-s-4-fustolt-foltos-tokehalfile-400g
Ha mégsem tudnád beszerezni akkor szerintem tegyél dubla annyi nem füstöltet vagy egy kis füstölt lazacot bele. Remélem ízleni fog! Jó étvágyat hozzá! Üdv. Monique

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2013-06-15 23:06

Ez nagyon tuti, jovo hetre betervezve, van is hozza hazi pestom. Jo hetveget es koszi!

aneg
Wendy / aneg Sat, 2013-06-15 18:22

Hú ez nagyon jól néz ki és jól hangzik. De füstölt tengeri halfiléről még nem hallottam. Ez hol kapható?
Wendy

641
hal 50 dkg
füstölt hal 50 dkg
paradicsom 4 nagy db
mozzarella 30 dkg
újhagyma 10 közepes db
pesto 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
dijoni mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek