r
Nosalty Logó

Boros sertésszelet gánicával

NS
Boros sertésszelet gánicával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1003
Kalória
56.2g
Fehérje
47.1g
Szénhidrátok
63g
Zsír
536g
Víz
256.7g
Koleszterin
4.4g
Rost
9.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    536 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 1003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.7 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6033.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    1554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1607.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 3009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat jól megmossuk, egy magasabb falú serpenyőbe tesszük, kevés olajon mindkét oldalát kicsit megkapatjuk, majd lefedve kb. 3dl vízzel felöntve pároljuk. Sóval, borssal picit fűszerezzük.
  2. Közben a burgonyát megtisztítjuk, apróra vágjuk és megfőzzük.
  3. Amint megfőtt, levet leöntjük, félre teszünkk egy picit belőle, a burgonyát melegében liszttel összekeverjük (fogyókúrásoknak zabpehelyliszt), fűszerezzük, sóval, borssal, kevés petrezselyemzölddel, majd félre tesszük kihűteni.
  4. A húst megforgatjuk, majd 45 perc elteltével a mustárt, bort, és a nagyobb cikkekre szeletelt hagymát beletesszük a serpenyőbe. Jól összekeverjük, és tovább pároljuk lassú tűzön.
  5. Közben a burgonyából egy evőkanál segítségével halmokat helyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt szép barna lesz.
  6. Ha megpuhult a hús, tűzről levesszük, a maradék tejfölt kevés piros paprikával, petrezselyemmel, majoránnával, borssal kikeverjük, a krumpli levével higítjuk.
  7. A húsokat kiemeljük egy tányérra, tejfölt a serpenyőbe öntjük, jól összekeverjük, majd visszatesszük a húsokat, és még 15 percig lefedve pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 90 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egyszer nyaralás közben hasonló boros-mustáros húst ettünk, nagyon ízlett, és úgy gondoltam, hogy készítek valami hasonló húsos ételt. A gánica receptje adott, de én tejföllel és sajttal kiegészítve sütöttem meg.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...