r
Nosalty Logó

Zöldséges leveles csigák

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Zöldséges leveles csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1603 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    1532 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    6001 micro
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3030.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1099 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    4595 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    18004 micro
Összesen 1603 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    188 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük a tojással, majd a paradicsommal (vékonyan).
  2. Megszórjuk a cukorral, majd a többi fűszerrel.
  3. A brokkolit kis rózsákra szedjük, egyenletesen rápakoljuk a tésztára, és rászórjuk a kukoricát is.
  4. Feltekerjük és 2-3 cm-es darabokra, felvágjuk.
  5. Az így kapott csigákat sütőpapíros tepsire ültetjük, körbe és a tetejét megkenjük a maradék tojással, és sütőben kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2789
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Receptkategóriák

Nagyon finom, egyszerű kis vendégváró falatkákat hoztam ma Nektek. Frissen a legjobb, de hidegen is jól csúszik! Farsangi bulira is szuper!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!