r
Nosalty Logó

Bomba-jó torta

Sz. Ági
Bomba-jó torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Az 5 tojásos piskótatekercshez

A töltelékhez

A bombához

947
Kalória
18.1g
Fehérje
98.3g
Szénhidrát
52.3g
Zsír
90.2g
Víz
576.9g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
78.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az 5 tojásos piskótatekercshez

A töltelékhez

A bombához

Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az 5 tojásos piskótatekercshez

A töltelékhez

A bombához

Összesen 5673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az 5 tojásos piskótatekercshez

A töltelékhez

A bombához

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    313.8 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    3461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4834.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1862 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    589.6 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    541.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    648 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    2266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2747 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3231 micro
Összesen 5673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

Az 5 tojásos piskótatekercshez

  1. A pudingporból 5 dkg cukorral és a 3,5 dl tejjel pudingot főzünk. Kihűtjük. Ha kihűlt, beleadjuk a puha vajat vagy margarint, még 10 dkg cukrot, a tojássárgákat és a rumot. Elektromos habverővel jó levegős krémmé keverjük.
  2. Vastagon a piskótára kenjük, feltekerjük, és alufóliába csomagolva, néhány órára, még jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. A bombához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. Apránként hozzátöltjük a tejet is, mindig jól elkeverjük. Vízzel teli lábas fölé tesszük, és gőz fölött kezdjük besűríteni, állandó kevergetés mellett. Menet közben tördeljük bele a tortabevonót is. 15- 20 perc alatt sűrűsödik be, onnan lehet tudni, hogy már jó, hogy eltűnik a hab a tetejéről.
  4. A zselatint áztassuk be kb. fél dl langyos vízbe.
  5. A még meleg csokikrémbe keverjük a beáztatott zselatint, majd várunk, hogy a zselatin elkezdjen kötni. Ez egy órába is telhet, időnként nézzünk rá. Gyorsíthatjuk a folyamatot, ha a krémet hűtőbe vagy jeges vízbe tesszük.
  6. Amikor azt látjuk, hogy kezd zselésedni a krém, verjük habbá a tejszínt, és óvatosan, hogy össze ne törjön, forgassuk bele a krémbe.
  7. Ekkor kb. egy centiméter vastagra szeleteljük fel a piskótatekercset, és béleljünk ki vele egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelántálat, simítsuk bele a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskóta következik, végül a maradék krém. Ha marad még piskóta, rakjuk a tetejére. Lefedjük, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  8. Tálaláskor ügyesen egy kerek tálra borítjuk - ha nem akar kijönni, rövid időre süllyesszük a tálat meleg vízbe - és hintsük meg egy kevés rummal.
  9. Tortaszerűen szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Csupa krém, csupa hab, finom... Eredetileg Lajos Mari egyik pompás receptje.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...