r
Nosalty Logó

Bomba-jó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Bomba-jó torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az 5 tojásos piskótatekercshez

A töltelékhez

A bombához

Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az 5 tojásos piskótatekercshez

A töltelékhez

A bombához

Összesen 5673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az 5 tojásos piskótatekercshez

A töltelékhez

A bombához

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    313.8 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    3461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4834.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1862 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    648 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    2266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2747 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3231 micro
Összesen 5673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Az 5 tojásos piskótatekercshez

A töltelékhez

A bombához

Elkészítés

Az 5 tojásos piskótatekercshez

  1. A pudingporból 5 dkg cukorral és a 3,5 dl tejjel pudingot főzünk. Kihűtjük. Ha kihűlt, beleadjuk a puha vajat vagy margarint, még 10 dkg cukrot, a tojássárgákat és a rumot. Elektromos habverővel jó levegős krémmé keverjük.
  2. Vastagon a piskótára kenjük, feltekerjük, és alufóliába csomagolva, néhány órára, még jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. A bombához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. Apránként hozzátöltjük a tejet is, mindig jól elkeverjük. Vízzel teli lábas fölé tesszük, és gőz fölött kezdjük besűríteni, állandó kevergetés mellett. Menet közben tördeljük bele a tortabevonót is. 15- 20 perc alatt sűrűsödik be, onnan lehet tudni, hogy már jó, hogy eltűnik a hab a tetejéről.
  4. A zselatint áztassuk be kb. fél dl langyos vízbe.
  5. A még meleg csokikrémbe keverjük a beáztatott zselatint, majd várunk, hogy a zselatin elkezdjen kötni. Ez egy órába is telhet, időnként nézzünk rá. Gyorsíthatjuk a folyamatot, ha a krémet hűtőbe vagy jeges vízbe tesszük.
  6. Amikor azt látjuk, hogy kezd zselésedni a krém, verjük habbá a tejszínt, és óvatosan, hogy össze ne törjön, forgassuk bele a krémbe.
  7. Ekkor kb. egy centiméter vastagra szeleteljük fel a piskótatekercset, és béleljünk ki vele egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelántálat, simítsuk bele a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskóta következik, végül a maradék krém. Ha marad még piskóta, rakjuk a tetejére. Lefedjük, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  8. Tálaláskor ügyesen egy kerek tálra borítjuk - ha nem akar kijönni, rövid időre süllyesszük a tálat meleg vízbe - és hintsük meg egy kevés rummal.
  9. Tortaszerűen szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 25132
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Csupa krém, csupa hab, finom... Eredetileg Lajos Mari egyik pompás receptje.

Hozzávalók

Az 5 tojásos piskótatekercshez

A töltelékhez

A bombához

Címlapról ajánljuk

További cikkek