r
Nosalty Logó

Túrótorta charlotte-osan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta charlotte-osan
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Összesen 513 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Összesen 5118 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Összesen 165 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 513 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.9 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4087.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.7 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1057 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1970 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 5118 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és kivajazzuk a tepsi alját, vagy sütőpapírral kibéleljük.
  2. Tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk.
  3. A sárgákat a cukorral és fél citrom héjával habosra keverünk.
  4. A lisztet többször átszitáljuk.
  5. A sárgájához felváltva adjuk hozzá kis adagokban a lisztet és a fehérjehabot. Nagy mozdulatokkal keverjük homogénre, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
  6. 15-20 percig sütjük. Ki kell bírni, hogy nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, de megéri. Miután lekapcsoljuk a sütőt, résnyire hagyott ajtóval még 5-8 percet pihentetjük odabent.
  7. Nedves konyharuhára kiborítjuk. Még üresen kicsit meghengergetjük, hogy rugalmas legyen a tészta, majd lekvárral megkenve jó szorosan feltekerjük. (Én a saját rebarbarás eperlekvárommal töltöttem.)
  8. Mivel standard méretű tortaformát használtam, ezért kb 1 cm-es szeletekre kell felszeletelni a tekercset. 25-27 szelettel érdemes gazdálkodni. A szeletekkel szorosan kibéleljük a tortaformát.

Túrótorta

  1. Habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, ezalatt össze lehet dobni a túrós alapot.
  2. A túrót, joghurtot, mézet, 2 citrom héját és ízlés szerint a levét összekeverjük.
  3. A túróba belekeverjük a tejszínhabot, majd a gyors zselatinnal fixáljuk.
  4. Beleöntjük a "túrótortát" a piskótás tortaformába, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.

Díszítés

  1. A ribizliket megmossuk, de nem csöpögtetjük le teljesen.
  2. Kristálycukorba hempergetjük a fürtöket, és a tortára pakoljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1211
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 23.

Ajánló

Alapszabály a piskótához egészen friss és szobahőmérsékletű tojást használj a lisztet többször szitáld át a tésztát gyorsan állítsd össze, és azonnal tedd be a sütőbe a tepsi oldalát ne vajazd ki, mert akkor púpos lesz a tészta

Receptkategóriák

Receptjellemzők

78. születésnapra készült meglepetés. Most tekertem életemben másodszor piskótatekercset. Az első végeredménye a korábbi receptjeimnél. :)

Hozzávalók

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek