Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackpudingos charlotte

Barackpudingos charlotte
Barackpudingos charlotte
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy francia tortakülönlegesség, nagyon finom sárgabaracklekváros piskótaroládból, nagyon sok habos krémmel megtöltve. Most a választásunk a baracklekvárra esett, de bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.

hozzávalók / 8 adag

Lekváros piskótarolád

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Lekváros piskótarolád

  1. A porcukrot tegyük egy keverőtálba, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd kezdjük el kikeverni. Amikor kezd habosodni. adjuk hozzá a vanília aromát, majd pár perc múlva, állandó keverés mellett a forró vizet is. Ezután keverjük még 1-2 percig, hogy jó habos legyen. Jöhet a szitált liszt, amit fakanállal óvatosan, hogy a hab ne törjön, forgassunk bele. Egy 30×40 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen kenjük rá a masszát. 180 C fokra előmelegített sütőben, 15 percig süssük. Vigyázzunk, nehogy nagyon kiszáradjon a piskóta, mert különben törni fog a feltekerésnél, nem lesz szép.
  2. A sütőből kivett tésztát fordítsuk át egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd húzzuk óvatosan le az aljáról a másik sütőpapírt. Ezután takarjuk le egy jól kicsavart, éppen csak nyirkos tiszta konyharuhával, és hagyjuk langyosra hűlni. Ha a piskóta már éppen, hogy csak langyos, a sütőpapírral együtt tekerjük fel úgy, mint a bejglit, és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, tekerjük ki, kenjük meg lekvárral, tekerjük vissza, és hagyjuk állni legalább 1 óra hosszát, mielőtt felszeletelnénk.
  3. Egy kb. 20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki frissen tartó fóliával úgy, hogy bőven túllógjon rajta. A piskótaroládot vékonyan, kb. fél cm-es szeletekre vágjuk fel (egy recés kenyérvágó kés a legjobb), majd béleljük ki vele a tálat, a maradékot pedig tegyük félre, mert kell majd a tetejére.
  4. Az elkészült krémet öntsük bele a piskótával kibélelt tálba, és rakjuk rá a maradék piskótaszeleteket. Hajtsuk a tészta tetejére a túllógó fóliát, tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen meg tudjon dermedni, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt fordítsuk rá a süteményt egy tálcára, szeleteljük fel, és ha igény van rá, tetejét enyhén porcukrozva kínáljuk.

Krém

  1. A pudingot a cukorral kevés tejben keverjük csomómentesre, és a többi tejjel, lassú tűzön sűrítsük be. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt verjük jó kemény habbá. A kihűlt pudingot a lekvárral alaposan keverjük ki, szórjuk rá a zselatinfixet, majd óvatosan keverjük hozzá a kemény tejszínhabot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 15 301
elküldve: 3
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

piskótabomba, barackos charlotte

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katicica1221
katicica1221 Thu, 2016-07-07 20:52

Ne haragudj, de ez a piskóta recept nem jó! Elkészítettem, de túl tömény. Nem puha szellős amilyennek egy piskótának lennie kéne. Mindent úgy csináltam ahogy leírtad,de sajnos nem jó ez a recept! Mellékesen a sütőpor nem kellett volna bele? mert ezt is hiányoltam..

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Thu, 2016-07-07 21:48

Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült. Nem tudom, de én 40 éve készítem így ezt a piskótát és még soha nem volt semmi problémám vele. Sőt, aki elkérte és elkészítette sem panaszkodott. A piskóta tekercs tésztájába eleve nem kell sütőpor.Annak az a lényege, hogy tartása legyen és ne legyen magas, mert úgy feltekerni sem igen tudod.

387
tojás 4 db
porcukor 12.5 dkg
víz 2 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
finomliszt 12.5 dkg
sárgabaracklekvár 4 ek
tejszínízű pudingpor 1 tasak
cukor 3 csapott ek
tej 3 dl
sárgabaracklekvár 3 ek
zselatinfix 1 csomag
növényi tejszín 4 dl