r
Nosalty Logó

Bolognai tészta 5.

Évi
Bolognai tészta 5.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A Bolognai tésztához

A tetejére

  • 200 g sajt (reszelt, ízlés szerint)
1073
Kalória
66.6g
Fehérje
116.1g
Szénhidrát
37g
Zsír
295g
Víz
171.8g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
14g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A Bolognai tésztához

A tetejére

Összesen 1073 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A Bolognai tésztához

A tetejére

Összesen 4288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A Bolognai tésztához

A tetejére

Összesen 198 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2060.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    295 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1867 micro
  • β-karotin
    4754 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10068 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1073 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    266.3 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8243.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    494 mg
  • Kálcium
    1703 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    3524 mg
  • Nátrium
    1861 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    464.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2555 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1412 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    7467 micro
  • β-karotin
    19018 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40272 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 4288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    348 micro
  • β-karotin
    885 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1875 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

A Bolognai tésztához

  1. Nagy fazékban felrakjuk a vizet főni a tésztának.
  2. Zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. Reszelőn pépesre reszeljük (az egyik fej vöröshagymát is).
  3. Egy kis olajon, vizen fedő alatt megpároljuk .
  4. Másik fej vöröshagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben kis olajon megpirítjuk a darált húst, zöldséges keveréket. Sózzuk, borsozzuk, 1-2 babérlevelet rakunk bele, ill. sűrített paradicsomot.
  5. Ha a zöldségkeverék megpuhult, félrerakjuk, míg a húsnak elfő a leve, majd összekeverjük őket, és még egy pár percig együtt pároljuk.
  6. A tésztát kifőzzük.
  7. Tetejére sok-sok reszelt sajot szórunk .

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Kicsit macerásnak tűnik a reszelés miatt, de megéri, mert nagyon finom! 8 hónapos kicsi lányom is ezt ette, persze darált pulykahúsból és kevesebb fűszerrel, tészta nélkül.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...