r
Nosalty Logó

Bolognai tészta 5.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi
Bolognai tészta 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A Bolognai tésztához

A tetejére

Összesen 1073 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A Bolognai tésztához

A tetejére

Összesen 4288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A Bolognai tésztához

A tetejére

Összesen 198 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2060.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    295 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1867 micro
  • β-karotin
    4754 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10068 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1073 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    266.3 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8243.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    494 mg
  • Kálcium
    1703 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    3524 mg
  • Nátrium
    1861 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2555 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1412 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    7467 micro
  • β-karotin
    19018 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40272 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 4288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    348 micro
  • β-karotin
    885 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1875 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A Bolognai tésztához

A tetejére

  • 200 g sajt (reszelt, ízlés szerint)

Elkészítés

A Bolognai tésztához

  1. Nagy fazékban felrakjuk a vizet főni a tésztának.
  2. Zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. Reszelőn pépesre reszeljük (az egyik fej vöröshagymát is).
  3. Egy kis olajon, vizen fedő alatt megpároljuk .
  4. Másik fej vöröshagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben kis olajon megpirítjuk a darált húst, zöldséges keveréket. Sózzuk, borsozzuk, 1-2 babérlevelet rakunk bele, ill. sűrített paradicsomot.
  5. Ha a zöldségkeverék megpuhult, félrerakjuk, míg a húsnak elfő a leve, majd összekeverjük őket, és még egy pár percig együtt pároljuk.
  6. A tésztát kifőzzük.
  7. Tetejére sok-sok reszelt sajot szórunk .
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11591
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit macerásnak tűnik a reszelés miatt, de megéri, mert nagyon finom! 8 hónapos kicsi lányom is ezt ette, persze darált pulykahúsból és kevesebb fűszerrel, tészta nélkül.

Hozzávalók

A Bolognai tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek