Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai tészta 5.

Bolognai tészta 5.
Bolognai tészta 5.
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit macerásnak tűnik a reszelés miatt, de megéri, mert nagyon finom!
8 hónapos kicsi lányom is ezt ette, persze darált pulykahúsból és kevesebb fűszerrel, tészta nélkül.

hozzávalók / 4 adag

A Bolognai tésztához

A tetejére

  • 200 g sajt (reszelt, ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagy fazékban felrakjuk a vizet főni a tésztának.
  2. Zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. Reszelőn pépesre reszeljük (az egyik fej vöröshagymát is).
  3. Egy kis olajon, vizen fedő alatt megpároljuk .
  4. Másik fej vöröshagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben kis olajon megpirítjuk a darált húst, zöldséges keveréket. Sózzuk, borsozzuk, 1-2 babérlevelet rakunk bele, ill. sűrített paradicsomot.
  5. Ha a zöldségkeverék megpuhult, félrerakjuk, míg a húsnak elfő a leve, majd összekeverjük őket, és még egy pár percig együtt pároljuk.
  6. A tésztát kifőzzük.
  7. Tetejére sok-sok reszelt sajot szórunk .

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 969
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi

Mióta szakács: 2010.02.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

milánói makaróni, paradicsomos-darált húsos ragu tésztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-03-11 18:37

Sziasztok! Hogyan lehet regisztrálni erre az oldalra??Hiába próbálkozom nem sikerül............

Levus
Évi / Levus Thu, 2010-03-11 18:24

Szia :)
Már át is írták :) De én akkor is "Milánóinak" ,ha nem baj ! Anyukámtól van a recept és mi mindig így hívtuk :)
Köszönöm ,édes kis "terrorista":) Éppen most is szedi szét a szobát :D
Évi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-09 22:07

Szuper . Milánó -ban is lehet "Bologna-i " ! :)
Imádom akárhogy készül az a lényeg szerintem, hogy finom !
Köszönöm a jobbnál jobb recepteket.
Üdv : Suhajda Sándor

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-03-09 14:53

Szia Èvi!
Elöször is üdv a Nosalty-n! :-)
Bocsásd meg nekem, hogy finoman javítanálak, de ez nem "Milánói". Sajnos állandó kavarodásban leledzünk milánói és bolognai ügyben.
Amit Te elkészítettél, az egy - egyébként szuper - bolognai mártás.
A Milánói gombával és fülstölt sonkával készül, és nincs benne darált hús sem.
Mégegyszer elnézést, nem kötöszködésként írtam, de ez itt egy tévedés, nem pedig egy "variáció Milánóira". ;-)
Egyébként a recept nagyon is jó, én várom a továbbiakat, remélem, küldesz még be többet is.
Nagyon helyes a pici lányod! :-)
Baráti üdvözlettel:
Eszter

1073
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
sűrített paradicsom 140 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
darált sertéshús 700 g
tészta 500 g
sajt 200 g