Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült mandulás fánk

Sütőben sült mandulás fánk
Sütőben sült mandulás fánk
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma találtam ezt a receptet a Prima Konyha magazinban. Nagyon megtetszett, hogy nem kell olajban sütni. Kicsit féltem, hogy a fánkimádó fiaim mit szólnak ehhez a könnyedebb változathoz, de szerencsére teljes a siker. (Nálam is.)


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat villával egy kicsit felhabosítjuk. Hozzáadjuk a puha margarint.
  2. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 2 ek cukrot és az élesztőt megfuttatjuk rajta. A tojásos margarinhoz öntjük.
  3. A lisztet elkeverjük a cukorral és 2 ek apróra vágott mandulával. Hozzáadjuk a  tojásos-élesztős keveréket. Jól eldolgozzuk, és gépi dagasztóval kb. 10 percig dagasztjuk.
  4. Letakarva, meleg helyen 40-50 percet kelesztjük.
  5. Lisztezett gyúrólapra borítjuk, kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle. Közepüket egy pici formával szúrjuk ki.  2 sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és meleg helyen 30 percig ismét kelesztjük. 
  6. Egy kevés langyos tejjel megkenjük a fánkokat, megszórjuk a cukorral és az apróra vágott mandulával.
  7. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt barnára sütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 524
elküldve: 4
receptkönyvben: 335
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mandulás fánk sütőben sütve, sütőben készült fánk, fánk olaj nélkül

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lizabennet
lizabennet Sat, 2011-02-26 19:20

Nekem nagyon hamar megegett az alja es a mandulat nem lehett erezni benne pedig meg tobbet is raktam bele...mit ronthattam el?

lizabennet
lizabennet Fri, 2011-02-11 16:24

Szia Kiki, mennyi fank lesz ebbol az adagbol? Ket emberre szeretnek sutni de nem tudom, hogy ha harmadolom a hozzavalokat akkor tenyleg jo mennyiseget kapok-e (nem lesz-e keves). Masik kerdesem, hogy lehet-e fagyasztani a tesztat? Koszi!

nita.b
Anita / nita.b Wed, 2011-01-12 21:24

Kedves Kiki!
Megsütöttem ma és kimondottan jól sikerült. :-)
Köszi, hogy feltetted ezt a receptet, mostantól így sütök fánkot. Olyan jó, hogy sem én sem a lakás nem "bűzlünk" az olajtól. Ráadásul a gyomornak sem olyan megterhelő. (megkívántam a fánkot, viszont szülés előtt állok és így az olajosat már nem igazán kívántam)
Anyukám nem akarta elhinni, amikor megtelefonáltam neki, hogy tepsiben sütöttem.
(Én egy kicsit változtattam rajta, belereszeltem egy citrom héját és tettem bele egy kis rumot is.)
Fini lett. :-P
Üdv,
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-06-25 17:10

nekem nagyon szimpatikus recept.Ugyanis eddig azért nem készítettem szívesen fánkot, mert amit anyósom készített, fulladozott az olajban!!Ez nem, kipróbálom.köszi:Éva

624
margarin 7 dkg
tej 2.25 dl
finomliszt 50 dkg
cukor 12 dkg
tojás 2 db
instant élesztő 1 tasak
mandula 5 dkg
cukor 2 ek
mandula 5 dkg