r
Nosalty Logó

Fánk tej-tojásérzékenyeknek (is)

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
anikax
Fánk tej-tojásérzékenyeknek (is)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 2301 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 9201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 2301 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    856.2 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    395 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    312 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    240 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    350 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 9201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 613 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt, sót, cukrot a tejben kissé felmelegítjük.
  2. A lisztet keverőtálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk.
  3. Beleöntjük az élesztős tejet és fakanállal összedolgozzuk, míg el nem válik a tészta az edény falától. Ha nagyon ragadna, mert túl lágy a tészta, nagyon kevés lisztet lehet még hozzáadni.
  4. A tálat lefedjük és 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk a tésztát.
  5. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Pohárral, vagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és még 10 percig pihentetjük a fánkokat a nyújtódeszkán.
  6. Közben zsiradékot egy mélyebb serpenyőben felmelegítünk, annyit, hogy a fánkok "foroghassanak" benne. Mikor igazán forró, a fánkokat közepüknél kicsit széthúzogatva a zsiradékba tesszük.
  7. Mindkét oladalukat rózsaszínre sütjük, törlőpapírra szedjük. Tálalás előtt még melegen megszórjuk porcukorral, a mélyedésbe ízlés szerint lekvárt is tehetünk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21770
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 29.

Receptkategóriák

Ismét egy a Nagymamám régi receptjei közül, kissé átdolgozva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!