r
Nosalty Logó

Bolognai sajtos kifli

csilli
Bolognai sajtos kifli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Szósz

1082
Kalória
36.1g
Fehérje
138g
Szénhidrát
41.8g
Zsír
112.9g
Víz
106.1g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 1082 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 6490 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1082 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.4 g

Zsír

  • Összesen
    250.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19922.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    421 mg
  • Kálcium
    3001 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2926 mg
  • Nátrium
    13102 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    827.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    677.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1611 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1678 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 6490 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1820 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a tojást, a kefirt, az olajat, a sót és a tejjel felfuttatott élesztőt (a cukorral) összegyúrjuk tésztának, majd hagyjuk kelni kb 1-1,5 órát.
  2. Amikor megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkán kicsit megdolgozzuk. 9 egyenlő részre felosztjuk, és félretesszük. Az első kis gombócot a lehető legvékonyabban kör alakúra kinyújtjuk, és félretesszük ezt is. Ezt mindegyik gombóccal megcsináljuk.
  3. Ha kész 3 lap, az utolsót nem tesszük félre, hanem megkenjük a szósszal, és rátesszük az előzőleg kinyújtott tésztát, azt is megkenjük, és rátesszük a harmadik tésztát. Három lapot egymáshoz kell igazítani. A harmadikat nem kenjük meg.
  4. Amikor ez kész, 4 egyenlő részre felosztjuk, és utána a 4 részt további egyenlő kis részekre (kb 20 db lesz belőle). Feltekerjük kiflinek. Tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét tojássárgájával, és megszórjuk sajttal.
  5. Kb 180°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük. A tepsit nem kell kikenni, mert az olaj, amit a tésztába tettünk, nem fogja engedni, hogy leragadjon a kifli.

Szósz

  1. Amíg kel a tészta, megcsináljuk a szószt. A könnyebb változat az elkészítésre a bolognai alappor, de én jobban szeretem saját kezűleg megcsinálni. Kb 5 dkg margarinon megdinszteljük a hagymát, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Azért ízlés szerint írtam, mert soha nem szoktam mérni, csak "szemre" fűszerezek.
  2. Nem baj, ha nagyon híg a szósz, mert reszelt sajttal kicsit besűrítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az egyszerűbb, sajtos kifli változat nagyon sok alkalommal volt elkészítve vendégváróként nálunk. Ez egy kicsit "továbbfejlesztett". Amikor anyának és a tesóimnak csináltam, az első tepsi sütés után már üres volt a tál, pedig hátra volt még kettő. Nagy volt a sikere, ezért is osztom meg.:)

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Spárgatorta

A quiche egy meglepően egyszerű fogás, amely tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára. Ez recept nem éppen mindennapi, és akár egy fenszi villásreggelin is megállná a helyét. ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek