r
Nosalty Logó

Bolognai Kinguci konyhájából

kinguci1983
Bolognai Kinguci konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

A tetejére

551
Kalória
31.3g
Fehérje
70.9g
Szénhidrát
14.9g
Zsír
147.3g
Víz
58.7g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 551 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 3300 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 201 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1073 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 551 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9478.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    442 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    2412 mg
  • Nátrium
    5747 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    425.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    883.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1276 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6441 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 3300 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    392 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A szószhoz

  1. Először is felaprítjuk a hagymát, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd levéve tűzről őrölt paprikát teszünk bele, vissza a tűzre, és mehet rá a darált hús. Ezt megpároljuk, és kis vízzel felengedjük, épp hogy csak elfedje, és megfőzzük. Ha már puhul, jöhet a 2-es pont.
  2. Mikor már majdnem kész, belekeverjük az alapot. Ezzel is összefőzzük kb. 5 percig.
  3. Majd jöhet a gomba, ha fagyasztottvagy konzerv, ha netán frissből csináljuk, már az elején rakjuk bele.
  4. Miközben az alapot tesszük bele, már a spagettinek a vizet tehetjük fel.
  5. Mire kész a hús, így kész lesz a tészta is.
  6. Összeborítjuk, összekeverjük.
  7. Ketchuppal és sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 45 p

Én nem szeretem a milánóit és a bolognait így külön. Mert ugye a gombát szeretem, ami a milánóihoz van, de a makarónit nem, a spagettit igen, és a bolognai fűszerezése is jobb. Így összevegyítettem a kettőből, amiket szeretek. De azért közelebb van a bolognaihoz.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...