Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés sütőporos-pizzás muffin

Bögrés sütőporos-pizzás muffin
Bögrés sütőporos-pizzás muffin
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan pizzás muffint szerettem volna csinálni, ami nem élesztős, illetve bögrés, lévén nincsen mérlegem. Lehet, hogy találtam volna a neten, de egyszerűbb volt egyet kitalálni. Azt tudtam, mi kell a pizzás íz eléréséhez, így csak az adagokat kellett eltalálnom. Szerintem, sikerült. Visszajelzések és kóstolás alapján finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba kimérjük a sűrített paradicsomot, sót, fűszereket és az olajat, fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagymát.
  2. Apróra vágjuk az olajbogyót, majd ezt is beletesszük.
  3. Hozzátesszük a lisztet és a sütőport.
  4. Lassan adagolva hozzáöntjük a vizet, hogy kevert tészta állagú legyen.
  5. 12 adagos muffin sütőbe papírkapszlikat teszünk, majd elosztjuk a tésztát.
  6. Kb. fél órát sütjük lassú tűzön, hogy legyen ideje szépen felpuffadni a muffinnak.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 237
elküldve: 9
receptkönyvben: 178
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Aventerra

Mióta szakács: 2011.05.29.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

olajbogyós-pizzás muffin, pizzás muffin

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aventerra
Aventerra / Aventerra Thu, 2013-05-09 19:10

Szia Sziszi1987!
Húúú, a sütővel mindig bajban vagyok, mert nekem gázsütőm van, se hőfok semmi, ráadásul nagyon nagyon süt, így mindig a legkisebbre veszem.
De kb. úgy szoktam, hogy bekapcsolom, addig bekanalazom a formába a tésztát és már megy is a sütőbe.
Meg többször megnézem, hogy sül.
:)

387
víz 2 dl
finomliszt 2 bögre
sütőpor 6 g
napraforgó olaj 2 ek
sűrített paradicsom 10 dkg
1 tk
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
rozmaring 1 tk
fokhagyma 1 gerezd
olajbogyó 190 g