r
Nosalty Logó

Tarjás-krémsajtos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tarjás-krémsajtos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 709 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 2842 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 247 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 709 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6383.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    4925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    825 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2842 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, fél dl-t kimérünk belőle, a cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt és belekeverünk 1 ek lisztet is. Letakarva, meleg helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A többi lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, majd a felfuttatott élesztővel, a puha margarinnal és az apránként hozzáadott langyos tejjel lágy, kelt tésztát dagasztunk belőle. Letakarva langyos helyen kb. 35 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: Ehhez a tarját ledaráljuk, vagy nagyon apróra összevágjuk, majd a sajtkrémmel összekeverjük.
  4. A kelt tésztát finoman átgyúrjuk, elfelezzük. Az egyiket 12 részre osztjuk, és a kivajazott muffinformák mélyedéseibe rakjuk úgy, hogy pereme is legyen. A krémsajtos-sonkás tölteléket rákanalazzuk. A tészta másik felét szintén 12 részre vágjuk, a töltelékre fektetjük, és a széleit lenyomkodjuk az alsó tésztához, nehogy kinyíljon sütés közben. Letakarva kelesztjük pár percig, végül lekenjük felvert tojással, és jó forróra előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6196
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tölteléket lehet variálni maradék sült hússal, sonkával, vagy másféle sajtokkal is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek