Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos muffin Andi konyhájából

Sonkás-sajtos muffin Andi konyhájából
Sonkás-sajtos muffin Andi konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy női magazinban találtam, bár ott magokkal volt ízesítve, amit én kicseréltem sonkára és kiegészítettem egy kis petrezselyemlevéllel. Húsvét közeledtével egy kis ünnepre hangolódó uzsonna lett belőle. 12 muffin sült ebből az adagból, amit a kisfiam is szívesen majszolgatott. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A formákat kikenjük, vagy papírt teszünk bele. A sonkát nagyon apróra kockázzuk.
  2. Egy tálban a liszthez adjuk a sütőport, a fűszereket, majd jól összekeverjük.
  3. Egy másik tálban a tojást az olajjal kikavarjuk.
  4. A két részt összeforgatjuk. Belereszeljük a sajtot, beleforgatjuk a sonkát. A tejet lassan adagolva öntjük hozzá, közben finoman kevergetjük.
  5. Minden formába teszünk 2 ek. masszát.
  6. Sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 41 181
elküldve: 8
receptkönyvben: 230
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sós muffin, sonkás muffin, sajtos muffin

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

judimano
judimano Sat, 2012-06-09 13:30

Szia! tegnap készítettem el először, és ma ujra:) pillanatok alatt elfogyott, azt hiszem vennem kell még1 formát:)Nekem tökéletesre sikeredett:) Köszi a receptet!

nagy krisztina zsuzsi
nagy krisztina zsuzsi Wed, 2012-05-23 21:39

Most lehet én nem értem ezt,de kifolyt a tepsibe a tészta ezt nem lehet sima tepsiben sütni muffin papirban?
És nekem nem lett finom a tészta olyan mintha nyers lenne.
Első sütésem,de el is ment a kedvem a muffinoktól :-(

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2012-05-24 15:03

Kedves Nagy Krisztina Zsuzsi, sajnálom, hogy ilyen rossz lett a tapasztalatod,főleg az első alkalommal. Én még eddig sohasem próbáltam muffint csak simán papírban sütni, ezért ebben nem tudok tanácsot adni. A sütéssel kapcsolatban pedig nem egyformák a sütők. Én mindíg tűpróbát végzek, egy fogpiszkával nézem meg, hogy ragad-e még a tészta, ha igen, akkor még tényleg nem sült át.
Kérlek ne add fel, próbálkozz továbbra is, meglátod sikerülni fog. Sok sikert és jó sütögetést. Üdv, Andi

566
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
1 tk
bors 0.5 tk
petrezselyem 1 teáskanál
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
tej 2.5 dl
trappista sajt 10 dkg
sonka 10 dkg