Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés levendulás-mézes cupcake

Bögrés levendulás-mézes cupcake
Bögrés levendulás-mézes cupcake
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősöm posztjában találkoztam a recepttel, és mivel életem párja megveszekedett levendula imádó, elhatároztam, hogy meglepem vele. Kicsit módosítottam a recepten, mert az ételfestésnek nem vagyok feltétlen híve, így hát kihagytam a buliból. (Egyébként a tésztát javallották volna belilítani. Merészebbek nyugodtan kipróbálhatják.) Illetve az arányokon is finomítottam egy keveset.

hozzávalók / 6 adag

Tészta (nagyjából 18 süteményhez)

Krém

  • 100 g vaj (fél bögrénél picit kevesebb)
  • 6 db kockasajt (lehet tömlős is, de fontos, hogy natúr legyen)
  • 3 csapott ek porcukor
  • 2 ek méz
  • 1 csomag vaníliás cukor (én véletlen kihagytam belőle, de nem hiányzott)
  • 1 db levendula (díszítésül)
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt, és vegyük elő a sajtot a krémhez, hogy ne legyen túl hideg, amikor felhasználásra kerül.
  2. Olvasszuk meg a vajat, és keverjük össze a hozzávalók nedves komponenseivel - a tejet kivéve.
  3. A lisztbe keverjük el a sót, sütőport és a levendulát, majd öntsük hozzá a folyékony hozzávalókhoz.
  4. Miután homogénné kevertük a masszát, öntsük fel a tejjel, és keverjük ismét egyneművé. Elég könnyű, de mégsem teljesen folyós tésztát kell kapnunk.
  5. Kanalazzuk papírformákkal bélelt muffin sütőformába úgy, hogy a formák nagyjából két-harmad részt legyenek tele. (Ez a mennyiség körülbelül másfél tepsinyi muffinhoz lesz elég.)
  6. Közepes lángon süssük addig, míg a teteje szépen pirosodni nem kezd. Tűpróbával megbizonyosodhatunk róla, hogy valóban készen vannak-e a kis fickók.

Krém

  1. Amíg hűlnek a sütik, bőven van idő elkészíteni a krémet.
  2. A sajtot villával nyomkodjuk össze. (Én a recept által javasolt macisajtot használtam, de a tömlős krémsajttal könnyebb lett volna bánni, úgy gondolom.)
  3. Az olvasztott vajat hozzáadva keverjük bele a porcukrot is, a mézet és a - ki nem felejtett - vaníliás cukrot. Ha darabos lenne, botmixerrel sokat lehet a dolgon javítani.
  4. Akár kanál segítségével, akár egy ügyesen kicsippentett sarkú zacskóba töltve vagy profibbak habzsákkal ügyeskedhetik a sütemények tetejére a krémet.
  5. Aki kedvet érez hozzá, még díszítheti a tetejüket pár szem levendulával - túlzásba vinni viszont nem érdemes, hiszen a tésztának eleve markáns levendula íze van.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 380
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

baghyra

Mióta szakács: 2014.04.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
receptverseny: Nosalty receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

levendulakrémes muffin, cupcake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

669
vaj 150 g
cukor 0.5 bögre
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 1.5 bögre
sütőpor 0.5 teáskanál
1 csipet
levendula 2 db
tej 2.5 dl
vaj 100 g
kockasajt 6 db
porcukor 3 csapott ek
méz 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
levendula 1 db