Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bográcsos székelykáposzta

Bográcsos székelykáposzta
Bográcsos székelykáposzta
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretünk bográcsozni, és rájöttünk, hogy a székelykáposzta isteni finom bográcsban elkészítve is! Próbáljátok ki! Nem bánjátok meg! :) Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Tejföllel, friss kenyérrel ajánlom. Utána jól csúszik a sör!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron a bográcsban üvegesre pároljuk, rátesszük az apróra vágott paprikát, tovább pároljuk, majd tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és felöntjük vízzel.
  2. A pörköltalaphoz adjuk a sertéshúst, és jól átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és visszatesszük a tűzre. Szépen lassan főzzük, közben ízesítjuk sóval, cukorral, köménnyel, babérlevéllel, és beletesszük a meghámozott paradicsomot, apróra vágott fokhagymát.
  3. Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a karikákra vágott kolbászt, és a kissé összevágott savanyú káposztát. Ismét öntünk rá vizet, és készre főzzük.
  4. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 47 824
elküldve: 14
receptkönyvben: 139
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Annamo

Mióta szakács: 2012.06.11.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

székelykáposzta, káposztás egytál bográcsban, bográcsban főtt székelykáposzta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kapitalista
Lorem Ipsum / kapitalista Wed, 2014-10-01 00:18

Wasabirozi, a fejadag általában 20dkg körül szokott lenni egy fő részére. Ebből 10 deka hús az oké, szerintem... :-)

Wasabirozi
Wasabirozi Mon, 2012-07-09 17:28

Kedves Annamo.
1 kg. hús 10 főre ez pazarlás, a végén még teleeszik magukat és megbetegszenek.

Annamo
Annamo / Annamo Mon, 2012-07-09 22:10

Kedves Wasabirozi,
Nem pazarlás. Az utolsó morzsáig el szokott fogyni és még soha senki sem betegedett meg. Ha sokallod a hús mennyiségét, készítsd kevesebbel! Azért köszönöm az aggódást!

447
disznózsír 3 ek
vöröshagyma 3 nagy db
paprika 3 db
fűszerpaprika 3 ek
sertéscomb 1 kg
paradicsom 3 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
cukor 0.75 teáskanál
savanyú káposzta 2 kg
parasztkolbász 25 dkg
víz 1 dl
tejföl 2 dl