r
Nosalty Logó

Bogrács babgulyás Koi konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bogrács babgulyás Koi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 302 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2111 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1092 micro
  • β-karotin
    2682 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    735 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 302 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    130.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3208.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1455.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1895 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    7646 micro
  • β-karotin
    18771 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 2111 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    370 micro
  • β-karotin
    909 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, s zsírjára pirítjuk. Megpucoljuk a vöröshagymát, feldaraboljuk, s üvegesre pároljuk.
  2. Feldaraboljuk a paprikát és a paradicsomot, s a hagymához keverjük, majd erre kerül a felkockázott hús.
  3. Felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a meghámozott, felszeletelt répát, petrezselyemgyökeret, zellert és a burgonyát, valamint a babot. Beletesszük a petrezselyem és a zeller zöldjét is. Ha szükséges, öntünk még vizet hozzá.
  4. Amikor már minden megpuhult, hozzáadjuk az ízesítőket, mindenből annyit, amennyitől jó ízűnek találjuk.
  5. Addig rotyogtatjuk, amíg jól be nem sűrűsödik. Nem kell hozzá semmilyen rántás, szabad tűzön, bográcsban magától besűrűsödik, és isteni finom lesz!
  6. Fogyasztáskor tejfölt kanalazhatunk a tetejére, s lilahagyma szeletekkel is megszórhatjuk, így még finomabb lesz.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 28604
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron nincs annál jobb, amikor kint lehet főzni a gyönyörű napsütéses időben. Ilyenkor mindig előkerül a bogrács, amiből csak jó főhet ki.;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.