Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis charlotte

Ribizlis charlotte
Ribizlis charlotte
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A  kis menyemnek volt májusban a születésnapja, és szerettem volna meglepni egy joghurtos, laza, könnyű finomsággal! Annyira jól sikerült a meglepetés, hogy nem igazán tudott enni sem belőle, a ribizliben lévő apró magocskák miatt. Most 3 hetes a pici unokám, és annyira vigyáznia kell szegénykémnek, hogy mit eszik meg, mert a Bence baba nagyon hasfájós. Nekem ez bizony elkerülte a figyelmemet! Persze azért nem maradt meg a süti, mert a család többi tagja az utolsó morzsáig elfogyasztotta, csak szegény ünnepelt nem sokat ehetett belőle.

Hát ennyi a sztori.

hozzávalók / 4 adag

A piskótatekercshez

A töltelékhez

ajánlat

Fagyasztott gyümölcscsel készült a sütemény.

A tál, amit formaként használtam, kb. 2,5 literes.

A piskótatekercs mennyiségéből megsaccolható a szükséges méret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból elkészítjük a piskóta tekercset.
  2. Ha kihűlt, lekvárral megkenjük, szeleteljük.
  3. Egy tálat kibélelünk folpackkal, körberakjuk piskóta szeletekkel, az aljára is teszünk. Ami marad, a tetejére kell.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. Egy pohárnyit félre teszünk díszíteni.
  5. A joghurtot egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a gyümölcslevet, mikróban meglangyosítjuk.
  6. Feloldjuk benne a zselatint, majd a cukrot.
  7. Lassan adagolva beleforgatjuk a tejszínhabot.
  8. A ribizliből pár szemet díszítéshez félreteszünk, a többit a masszába lazán belekeverjük. Ekkor már érezhetően keményedik a massza.
  9. Beletöltjük a piskótával kirakott tálba, kicsit megrázogatjuk, hogy tömörüljön, és a maradék tekercsekkel betakarjuk.
  10. Nem baj, ha nem fedi be teljesen. Folpackal befedjük, irány a hűtő. 2-3 óra múlva tálcára borítjuk, a maradék tejszínhabbal és ribizlivel megdíszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 126
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlikrémes charlotte-torta, ribizlis piskótabomba, piskótatekercs torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

898
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 kk
lekvár/ dzsem 20 dkg
joghurt 300 ml
cukor 10 dkg
habtejszín 500 ml
piros ribizli 40 dkg
gyümölcslé 1 dl
zselatin 2.5 dkg