r
Nosalty Logó

Málnás bomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás bomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A krém

A rétegezés

Összesen 457 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A krém

A rétegezés

Összesen 5483 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A krém

A rétegezés

Összesen 197 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 457 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177 g

Zsír

  • Összesen
    261.3 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9565.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1738 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    2973 mg
  • Nátrium
    2134 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.2 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2019 micro
Összesen 5483 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.3 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

A rétegezés

Elkészítés

A tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, vizet és a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és keményítőt.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a sárga masszához forgatjuk nagyon óvatosan.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük (kb. 15 perc).
  4. A megsült tésztát még langyosan, a sütőpapírral együtt feltekerjük, így kapjuk meg a piskótatekercs alapját.
  5. A piskótatekercset, miután kihűlt, óvatosan kihajtjuk, megkenjük a lekvárral, majd újra feltekerjük.

A krém

  1. A krémhez a hideg tejszínt habbá verjük a cukorral és a zselatinfix hozzáadása után.
  2. 250 gramm málnát villával összetörünk, hozzáadjuk a túrót és a tejszín 2/3 részét.

A rétegezés

  1. Egy nagy, folpackkal bélelt, köralakú keverőtál oldalát kirakjuk a piskótaszeletekkel, annyit hagyunk, hogy az aljára is maradjon.
  2. A tálba ezután belekanalazzuk a krém felét, majd rakunk rá egy sor rumos tejbe áztatott babapiskótát, végül befedjük a maradék krémmel.
  3. A krém tetejére rányomkodjuk a maradék piskótatekercs szeleteket. Folpackkal lefedjük, hagyjuk legalább 2 órán át állni a hűtőben.
  4. A maradék krémhez adunk még pürésített málnát, ezzel szép piros színt kölcsönözve neki.
  5. A tésztát a hűtőből kivéve óvatosan egy tortatálra borítjuk (fejjel lefele, így kapunk egy szép „kupolát”). A málnás tejszínhabbal egy kinyomózsák segítségével díszítjük ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1100
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Ajánló

Bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptversenyre szerettem volna a legújabb művemmel nevezni. Mivel a kertünk tele van gyümölcsökkel, gondoltam készítek egy kis meglepetést a családnak. Sikerült :)

Hozzávalók

A tészta

A krém

A rétegezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek