r
Nosalty Logó

Kacsazsírban abált csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Kacsazsírban abált csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1191 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2742 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 198 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4270.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2999 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1191 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1131 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymákat kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy ek kacsazsírban kb. 30 percig lassú tűzön sütjük, közben többször megkeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a többi zsírt, a megmosott, szárazra törölt csirkemájakat és a tisztított fokhagyma gerezdeket. Alacsony lángon fedő alatt 30 percig abáljuk.
  3. A füstölt kolbászt héjától megszabadítjuk, felkarikázzuk, és a csirkemájhoz szórjuk. Borssal ízesítjük, rá a fedőt, és újabb 30 percig abáljuk.
  4. Ha kihűlt, hűtőben pihentetjük egy napig.
  5. Fogyasztás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni a zsírt, hogy könnyen kenhessük.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 5532
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Ajánló

Friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kacsazsírban abált csirkemáj
Marcsisef 217 recept

Húsvétra sütött narancsos kacsazsírjából és saját nevelésű csirkék májából készítettem ezt a remek eledelt.

Hozzászólások (3)

Robág Etnel

Loptam!

Éva-Anyóca

Ezt mentem és próbálom! :) Van mindkett? itthon, ( máj és zsír), köszönöm szépen, nagyon jó ötlet.:) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Motyóbábi

libazsírral készítem, vöröshagyma és kolbász nélkül, ugyanígy. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az egekbe szökik egy alapzöldségünk ára

Sajnos nem áll meg az élelmiszerek árának emelkedése: egyre több termék lassan a nehezen megfizethető kategóriába kerül. Ez történt most a szinte mindennaposan fogyasztott zöldséggel, a krumplival is.