r
Nosalty Logó

Vaníliás-almás kelt sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Vaníliás-almás kelt sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1964 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.6 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 3379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát meghámozzuk, négy részre vágjuk, majd vékony hasábokra szeleteljük. A tepsit kikenjük margarinnal. A sütőt előmelegeítjük.
  2. A tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, majd az egészet sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen hagyjuk kelni kb. 20-30 percig.
  3. Majd a masszát lisztezett felületen kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük.
  4. A töltelékhez a pudingot a tej felhasználásával a tasakon feltüntetett módon elkészítjük, majd még melegen a tésztán egyenletesen elsimítjuk.
  5. Az előkészített almaszeleteket a pudingon pikkelyszerűen elrendezzük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük (25 perc).
  6. A fahéjat a porcukorral elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a fahéjas cukrot is. A masszát nyomózsákba töltjük, és a süteményre nyomjuk. A süteményt kb. 15 perce újra visszatesszük sülni. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4321
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 17.

Ajánló

Szórhatunk a fahéjas tojásfehérjehabra 5 dkg szeletelt mogyorót is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás-almás kelt sütemény
Becsei Ágnes 100 recept

Ez is a "Sütni jó!" 46. számú receptgyűjteményében található. A Nosalty megváltoztatta a nevét, de ennek eredetileg az a neve, hogy Vaníiás-almás szelet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.