r
Nosalty Logó

Berlini almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Berlini almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléhez

A tetejére

Összesen 1333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléhez

A tetejére

Összesen 5325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléhez

A tetejére

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4164.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1916 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.1 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1177.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 5325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tölteléhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral. A cukrot, vanílliás cukrot, a sót, a tojást beletesszük, elkutyuljuk.
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott hideg vajat, és összedolgozzuk. Először száraz, morzsaszerű lesz a tészta, de ahogy a vaj olvad a kezünk melegétől, úgy lesz egyre jobban kezelhető a tészta.
  3. Ha szép, sima gombócot kaptunk, fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. Pihentetés után a felét kinyújtjuk, és a kivajazott, lisztezett piteformába tesszük (az oldalára is jusson tészta), villával megszurkáljuk, és 3-4-es fokozaton elősütjük kb.15 percig.
  5. Ekkor jön rá a kihűlt töltelék, amit a következőképp készítünk el. Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
  6. A cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a borral, a mazsolával megpároljuk.
  7. Ha már csak kevés levet enged, beletesszük a darabolt mandulát.
  8. A keményítőt csomómentesre keverjük a hideg vízzel és besűrítjük vele az almamasszát. Majd kihűtjük.
  9. Az elősütött tésztalapra simítjuk, befedjük a megmaradt tésztából nyújtott lappal. 3-4 es fokozaton 20 percig sütjük.
  10. 1 tojássárgáját felverünk, lekenjük a megsült torta tetejét.
  11. 1 tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verünk, óvatosan belekeverünk 50 g darált mandulát, és a torta tetejére kenjük.
  12. Visszatesszük a forró sütőbe, és addig sütjük, amíg a hab megszárad, és kicsit megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10488
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jöttek a sógoromék, és hoztak egy tejesrekesznyi almát. Gondoltam elkészítem piteformában, nem túl nagy adag, hamar megbirkozok vele.

Hozzávalók

A tésztához

A tölteléhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?