Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-boros torta

Almás-boros torta
Almás-boros torta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi Diana receptfüzetben találtam... most jött el az idő a kivitelezésre! :))) Kellemes aromájú, nem túl édes, üdítő édesség. Nagy sikert arattam vele!!!  Jó étvágyat kívánok!

Ha gyermekek is fogyasztják, akkor a bort helyetesíthetjük almalével, ebben az esetben a cukor mennyiségét mérségeljük! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit gyorsan sima tésztává. Formázzuk cipóvá, göngyöljük fóliába, és tegyük fél órára hűtőbe.
  2. A töltelékhez hámozzuk meg az almát, magozzuk ki, reszeljük le, csöpögtessük le, keverjük bele a citromhéjat.
  3. Keverjünk el kevés bort a két pudingporral, reszeljük bele a lime héját. A maradék bort öntsük egy edénybe, keverjük bele a cukrot és a pudingos keveréket, majd az almát, és kevergetve főzzük fel.
  4. Vegyük elő a tésztát, kicsit gyúrjuk át. Nyújtsuk vékonyra, liszttel enyhén beszórt munkalapon. Béleljük ki vele a kikent formát, emeljünk peremet is. Töltsük bele az almamasszát.
  5. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük meg. Rácson hűtsük ki.
  6. Ha torta már kihűlt, a tejszínt verjük fel keményre, kenjük a torta tetejére.
  7. A mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg, és szórjuk a tejszínhabra.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 133
elküldve: 3
receptkönyvben: 80
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó

Mióta szakács: 2010.10.24.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás torta, fehérboros torta tejszínes krémmel, almás-pudingos torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2012-11-16 09:36

A reszelt almát mikor kell összekeverni a boros krémmel?

Morgan
Margó / Morgan Fri, 2012-11-16 10:49

Kedves Tmea!
A krém minden alkotóelemét egyszerre kell felfőzni, a reszelt almát is tedd a pudingos keverékhez.... lehet hogy nem fogalmaztam egyértelműen, csak addig kell főzni, amíg sűrűsödni nem kezd, néhány perc.
Jó sütögetést kívánok! :)
Üdv.:
Margó

908
margarin 12.5 dkg
cukor 12.5 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 tk
vaníliás cukor 1 csomag
fehérbor 5 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 20 dkg
alma 1 kg
lime héja 1 lime-ból nyert
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
mandula 5 dkg