Nosalty Logó

Karácsonyi diós sütemény vaníliás krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andella
Karácsonyi diós sütemény vaníliás krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 471 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 4706 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 305 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 471 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5796.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1615 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.1 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 4706 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 305 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az egész tojásokat a cukorral és vanília cukorral habosra keverjük robotgéppel.
  2. Amikor már jó habos lesz, beletesszük a forró vizet, és tovább keverjük kb. 3 percig.
  3. Utána keverjük össze a lisztet a sütőporral, és tegyük rá (vagy szitáljuk) a cukros-tojásos masszához, majd tegyük rá a diót. Óvatosan keverjük össze fakanállal.
  4. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és szépen elsimítjuk.
  5. Közepes hőmérsékleten süssük készre, majd hagyjuk kihűlni a tésztát.

Krémhez

  1. A lisztet, vaníliás cukrot, vanília rúd belsejét, pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és lassú tűzön főzzük, míg be nem sűrűsödik (én teszek bele egy kanál darált diót is).
  2. Ezután hagyjuk a krémet kihűlni.
  3. A margarint vagy vajat keverjük habosra a cukorral, és utána keverjük össze a kihűlt krémmel, amíg jó habos masszát kapunk.
  4. A kenjük a kihűlt tészta tetejére és tegyük be egy-két órára a hűtőbe, utána szelhetjük. Lehet reszelni rá csokit, vagy olvasztott csokit önteni rá, de magában is nagyon finom!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 52295
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Andella 4 recept

Ezt a nagyszerű és könnyen elkészíthető süteményt általában karácsonykor készítem el, nagyon szeretjük... akik szeretik a krémes süteményeket, azok bátran süthetik, mert igazán egy nagyon krémes sütemény lesz belőle, kezdőknek is ajánlom, nagyon könnyen elkészíthető és finom!!!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

"...kenjük a krémet a kih?lt tészta tetejére.." De szerintem a tészta 2 lapba van vágva és így 2 réteg a krém is . Vagy rosszul látom?

Andella

A tetejére szoktam tenni,csak most több krémet csináltam,így lett téve középen is,de kinek hogy tetszik jobban :)

mamuka

Én is pontosan így látom. Csak tudnám,miért tesznek fel ilyen pontatlanul leírt recepteket. Sajnos,sok esetben ütközöm ilyenekbe,és csak mérgel?dök,ha nem sikerül a süti.

Andella

Nem pontatlan a recept,mert lenyegeben a tetejere kell tenni a kremet,csak en most tobbet csinaltam es ezert kerult a kozepeben '''azt hiszem ezt mar irtam is ....

mihalyova

Egy jó háziasszony feltalálja magát...

kiskukta65

Nem mindegy, hány rétegben készíted el? Ha a tésztát és a krémet elkészíted a leírás szerint, ugyanolyan finom lesz 1 vagy 2 s?t 3 rétegben is :)

vongyi

Szia! Mekkora tepsi méret? Torta formában is süthet????

mihalyova

Egy jó háziasszony nem kérdezi a tepsi méretét. S?t, aki tud a konyhában dolgozni, az vagy emlékezetb?l vagy szemre süt-f?z. Igaz, ehhez is érzék kell!!

Törölt felhasználó

Sajnos, tepsiméret még nincs, pedig jó lenne :(

Andella

igaz elnezest ,33x22-as tepsibe sutottem...

imola41

Látom, a krém egy kissé kicsapódott.

Andella

A krem nagyon jol sikerult,meg soha nem csapodott ki nekem krem,,,nem is ertem ,hogy latod maskent???

vongyi

Torta formában is sütöted màr???

Andella

Igen ,tortanak is sutottem meg,es bevontam csokoladeval..

evacili

Mekkora tortaformába sütötted? A tortánál is tettél a krémb?l a közepébe és a tetejére is? Elég volt a krém? Szeretném karácsonyra megcsinálni, ezért ez a sok kérdés! Üdv: Cili

Törölt felhasználó

Megsütöttem :) és nagyon jòl sikerült. Hasonlóan félbevágtam a tésztát és a krém mennyisége pont elegendô. Egy gond van csak vele ha megkóstolod, nem lehet abbahagyni :D

Andella

Koszonom Izabella,es orulok,hogy izlett:)!!

Callista

Nagyon finom lehet mindenképp kipróbálom! :)

Andella

Ha szeretitek a diot es a kremes sutiket,akkor izleni fog,majd ird le milyen lett::))

mihalyova

Ezt már ezer éve sütöm Nagymamám diós tortája címszó alatt. Vagy épp a mi családunkban Teréz torta néven is sütjük. Utóbbinál annyi az eltérés, hogy 2 adag tésztát sütünk, azokat félbe vágjuk, hogy 4 lapot kapjunk, illetve a lapok tetejét karamelizált cukorral (olvasztott-égetett cukorral) meglocsoljuk, majd miután megdermedt és kih?lt a cukor lehet tölteni a krémmel. Két nap után érnek össze az ízek, és puhul meg a kemény cukor a krémt?l.

Andella

Ugy meg nem sutottem ,de mindenkepp kifogom probalni ,jol hangzik:)egyfajta Terez tortat en is ismerek,csak annak a kremebe tojassarga jar..

evacili

Mekkora tortaformába sütötted? A tortánál is tettél a krémb?l a közepébe és a tetejére is? Elég volt a krém? Szeretném karácsonyra megcsinálni, ezért ez a sok kérdés! Üdv: Cili

Andella

24 cm -eres tortaformába sütheted ,elég lessz a krém :)

evacili

Nagyon köszönöm a gyors választ, most kezdem el sütni.

evacili

Nagy sikere volt a karácsonyi tortának. Tökéletes a tepsi méret és a krém is pont elég, több nem is kellene. Hétvégén újra sütöm születésnapi tortának. Köszönöm a receptet. Boldog, békés új esztend?t kívánva üdv: Cili

Törölt felhasználó

Szia, dejo-val is csinaltad mar?

Andella

Szia,nem probaltam ,de szerintem azzal is finom:)

lunaticgirl

szia!szeretném megsütni a sütid, de csak most olvasom a krém össszetételét , miszerint 3 ek liszt és 1 ek pudingpor?nem lehetne 1 csomag pudingporral liszt nélkül?vagy van valami különbség? köszi!

Andella

Szia,ugy meg nem probaltam,de biztosan finom lessz csak puding kremmel is:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek