Nosalty Logó

Beigli Pöszmösz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Beigli Pöszmösz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 1572 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 12568 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 377 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1572 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.8 g

Zsír

  • Összesen
    722.6 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    333 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17071.1 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    7272 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    2261 mg
  • Foszfor
    6322 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1334.3 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    131 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1311 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 12568 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához: Megfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben.
  2. Addig a a lisztet a zsírral összemorzsoljuk, beleütjük a 2 tojást, majd a 10 dkg cukrot is hozzáadjuk. Miután az élesztő felfutott, beleöntjük a liszthez és elkezdjük összedolgozni, közben adagoljuk hozzá a tejfölt. Addig gyúrjuk, míg szépen összeáll a tésztánk. Miután ez kész, tegyük pár órára be a hűtőbe.
  3. Míg a tészta pihen, megcsináljuk a töltelékeket. Mérjük ki a mákot. A vizet tegyük fel melegedni, amíg ez melegszik, keverjük össze a mákot a cukorral és a reszelt citrom héjával.
  4. Ha a víz forr, öntsük le a mákot, keverjük össze és hagyjuk kihűlni. A diónál ugyanez a menet.
  5. Kb 2 óra elteltével kivehetjük a tésztát a hűtőből. Szedjük 4 egyenlő részre (bevallom én a mérleg segítségét szoktam használni).
  6. Kilisztezett nyújtódeszkán kezdjük el kinyújtani a tésztát, kb ujjnyi vastagra. (A tölteléket én általában nagyon a szélére már nem szoktam kenni, de ez rátok van bízva, én úgy vagyok vele, inkább a közepén legyen jó sok töltelék.)
  7. Nálunk 2 mákos és 2 diós szokott kijönni ezekből az adagokból.
  8. Ha megvagyunk a töltéssel, szorosan tekerjük fel őket, tegyük be először melegbe, kenjük be tojással, majd fél óra múlva hidegbe és újra kenjük meg tojással.
  9. Mikor ez is kész, a harmadik kenés előtt szurkáljuk meg a tetejét és az oldalát is villával, újra megkenjük, majd előmelegített sütőben olyan 40 percig süssük. (Én tűpróbázni szoktam, abban bízom meg inkább.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5050
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

3 éve próbáltam először bejglit sütni, de olyan kemény lett, hogy egy felnőtt embert is ölhettem volna vele. Aztán Keresztanyukámtól kértem segítséget, és ebben a receptben nem csalódtam. Mint a képen is látható, több méret készült idén, de jövőre csakis a legkisebbet fogom csinálni, mert ott érvényesül a töltelék igazán. A mazsolát mindketten utáljuk, ezért sem írtam a receptbe, de természetesen lehet belerakni.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Íme a megoldás, ha szétesett a házi majonézed + a...

Mártásfronton a majonéz dobogós a népszerűségi listán, de könnyen lehet, hogy igazából az első helyen áll. A tojás-olaj emulzióját megrészegítő boldogság elkészíteni, viszont a szétesett majonéz látványa eléggé hervasztó látvány. Megmutatjuk, mennyire könnyen menthetjük meg, ráadásul, ha már témánál vagyunk, mutatunk pár majonézalapú mártást.

Karsai Roni

További cikkek