r
Nosalty Logó

Bécsi barackos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bécsi barackos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Barack réteg

Tojáshab

Szóráshoz

Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Barack réteg

Tojáshab

Szóráshoz

Összesen 2312 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Barack réteg

Tojáshab

Szóráshoz

Összesen 155 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3316.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    640 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    409 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 2312 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Tészta

Barack réteg

Tojáshab

Szóráshoz

Elkészítés

Tészta

  1. A süti elkészítését azzal kezdjük, hogy a barackokat egy kicsit előfőzzük. Erre azért van szükség, hogy a nagy mennyiségű víz, ami a gyümölcsben található, elfőjön, így a tészta sütés közben nem fog elázni. Ehhez a barackokat megmossuk, kockára vágjuk, rászórjuk a cukrot, a fahéjat és kb. 15-20 percig darabosan sűrűre főzzük. Ha elkészült, félrerakjuk és lehűtjük.
  2. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A hideg tejben oldjuk fel a sütőport és adjuk a tojásos keverékhez. Ezután mehet bele a joghurt, a liszt és a reszelt citromhéja is. Keverjük homogén masszává, majd öntsük egy jól kivajazott tepsibe. Előmelegített sütőben 20 percig süssük elő.
  3. Közben, verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, a csipet sóból, a cukorból és a citrom levéből.
  4. Amikor a tészta langyosra hűlt, kanalazzuk rá a barackot, ezután szépen simítsuk el rajta a felvert tojásfehérjehabot és szórjuk meg a fahéjjal összekevert kristálycukorral.
  5. Ezután 170 fokos sütőben süssük további 15-18 percig a süteményt. Langyosra hűlve tálaljuk, mert ekkor a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10297
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kár is lenne tagadni…ez a süti nem tartozik a szép sütemények közé. Ennek ellenére mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen a puha, joghurtos piskóta, a barack és tojáshab triójánál nehezebben lehet finomabb kombinációt elképzelni. Igazi, nagymamiféle hétvégi sütemény.

Hozzávalók

Tészta

Barack réteg

Tojáshab

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!