Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi barackos lepény

Bécsi barackos lepény
Bécsi barackos lepény
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kár is lenne tagadni…ez a süti nem tartozik a szép sütemények közé. Ennek ellenére mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen a puha, joghurtos piskóta, a barack és tojáshab triójánál nehezebben lehet finomabb kombinációt elképzelni. Igazi, nagymamiféle hétvégi sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Barack réteg

Tojáshab

Szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A süti elkészítését azzal kezdjük, hogy a barackokat egy kicsit előfőzzük. Erre azért van szükség, hogy a nagy mennyiségű víz, ami a gyümölcsben található, elfőjön, így a tészta sütés közben nem fog elázni. Ehhez a barackokat megmossuk, kockára vágjuk, rászórjuk a cukrot, a fahéjat és kb. 15-20 percig darabosan sűrűre főzzük. Ha elkészült, félrerakjuk és lehűtjük.
  2. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A hideg tejben oldjuk fel a sütőport és adjuk a tojásos keverékhez. Ezután mehet bele a joghurt, a liszt és a reszelt citromhéja is. Keverjük homogén masszává, majd öntsük egy jól kivajazott tepsibe. Előmelegített sütőben 20 percig süssük elő.
  3. Közben, verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, a csipet sóból, a cukorból és a citrom levéből.
  4. Amikor a tészta langyosra hűlt, kanalazzuk rá a barackot, ezután szépen simítsuk el rajta a felvert tojásfehérjehabot és szórjuk meg a fahéjjal összekevert kristálycukorral.
  5. Ezután 170 fokos sütőben süssük további 15-18 percig a süteményt. Langyosra hűlve tálaljuk, mert ekkor a legfinomabb!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 585
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos lepény, barackos lepény tojáshabbal a tetején, barackos pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Thu, 2016-04-07 12:30

Nagyon finom süti, :) elkészítettem már egyszer, a férjem kedvence. Most fogom másodszor megsütni.

386
margarin 5 dkg
porcukor 14 dkg
tojássárgája 3 db
joghurt 125 g
tej 0.5 dl
sütőpor 0.5 csomag
rétesliszt 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
őszibarack 60 dkg
barna cukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
tojásfehérje 5 db
1 csipet
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 2 ek
barna cukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál