r
Nosalty Logó

Omlós sárgabarackos pite Margótól

NS
Omlós sárgabarackos pite Margótól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

431
Kalória
6.5g
Fehérje
52.6g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
117.9g
Víz
108g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
18.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    471.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    5263 micro
  • β-crypt
    490 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 1722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Felkockázzuk a hideg vajat, adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, nem kell teljesen kidolgozni, csak morzsás állagú legyen. Ekkor adjuk hozzá a tojássárgáját és a hidegvizet, majd gyorsan gyúrjunk rajta még egyet, nem szabad, hogy a kezünk melegét átvegye, ezért nem kell teljesen kidolgozni a tésztát (ha rendelkezünk aprítógéppel, használjuk azt a tészta összeállításához).
  2. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 1 órát.
  3. A töltelékhez a sárgabarackot vágjuk félbe, magozzuk ki, majd szeleteljük cikkekre. Keverjük össze a barna cukorral és a keményítővel, ill. ha használunk, a fűszerrel (én vaníliát, egy nagy csipet őrölt kardamomot, és kb.15 db levendulavirágot használtam).
  4. A tésztából nyújtsunk kb. 25 cm átmérőjű korongot, amelyet azonnal helyezzünk egy sütőpapírral fedett tepsire. A korong szélén hagyjunk kb. 4-5 cm-nyi peremet, a közepébe pedig szépen rendezzük el a sárgabarack cikkeket. A szélét hajtsuk rá körben. (A nagy középső rész így szabadon van, csak a szélét borítja tészta). A tészta szélét megkenhetjük kis tojásfehérjével, szebb lesz a színe. :)
  5. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
  6. Kb. 35-40 perc alatt sül aranyszínűre. Amikor elkészült lehűtjük, és magábanvagy vaníliafagylalttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept Chili&Vanilia blogjáról származik, örök hálám érte... szinte a semmiből egy csodát tudtam készíteni! :) Rusztikus, szépséges és isteni az íze! Ki fogom próbálni más gyümölccsel is, de ez a sárgabarackos változat most nálunk a N°1!!! Kb. 6-8 kisebb szelet pite lesz belőle. Jó sütögetést, és jó étvágyat kívánok hozzá! :)

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek