r
Nosalty Logó

Omlós sárgabarackos pite Margótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós sárgabarackos pite Margótól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 431 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1722 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 206 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 431 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    5263 micro
  • β-crypt
    490 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 1722 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Felkockázzuk a hideg vajat, adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, nem kell teljesen kidolgozni, csak morzsás állagú legyen. Ekkor adjuk hozzá a tojássárgáját és a hidegvizet, majd gyorsan gyúrjunk rajta még egyet, nem szabad, hogy a kezünk melegét átvegye, ezért nem kell teljesen kidolgozni a tésztát (ha rendelkezünk aprítógéppel, használjuk azt a tészta összeállításához).
  2. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 1 órát.
  3. A töltelékhez a sárgabarackot vágjuk félbe, magozzuk ki, majd szeleteljük cikkekre. Keverjük össze a barna cukorral és a keményítővel, ill. ha használunk, a fűszerrel (én vaníliát, egy nagy csipet őrölt kardamomot, és kb.15 db levendulavirágot használtam).
  4. A tésztából nyújtsunk kb. 25 cm átmérőjű korongot, amelyet azonnal helyezzünk egy sütőpapírral fedett tepsire. A korong szélén hagyjunk kb. 4-5 cm-nyi peremet, a közepébe pedig szépen rendezzük el a sárgabarack cikkeket. A szélét hajtsuk rá körben. (A nagy középső rész így szabadon van, csak a szélét borítja tészta). A tészta szélét megkenhetjük kis tojásfehérjével, szebb lesz a színe. :)
  5. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
  6. Kb. 35-40 perc alatt sül aranyszínűre. Amikor elkészült lehűtjük, és magábanvagy vaníliafagylalttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13847
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept Chili&Vanilia blogjáról származik, örök hálám érte... szinte a semmiből egy csodát tudtam készíteni! :) Rusztikus, szépséges és isteni az íze! Ki fogom próbálni más gyümölccsel is, de ez a sárgabarackos változat most nálunk a N°1!!! Kb. 6-8 kisebb szelet pite lesz belőle. Jó sütögetést, és jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Hozzászólások (4)

Tmea

H?, ez nekem nagyon tetszik...elmentettem! :-)

Törölt felhasználó

Kíváncsian várom a sütés utáni véleményed! :)))

Tmea

Pazar! :-)))

Törölt felhasználó

Tudtam, tudtam.......... de jóóóóóóóóóóóó!!!! :)))

Tmea

Na, ma én is kipróbáltam a szilvás változatot is...ez is nagyon jó! A köv. az ?szibarack lesz...:-)

Döme-Ádám

Ma elkészítettem ezt a pitét, igazán nagyon finom! Én még megszórtam a tetejét egy marék durvára vágott dióval, s mogyorós fagyival tálaltam ebédre. Nagy siker volt! Legközelebb teszek rá még zabpelyhet is, szerintem illik hozzá. Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

A mogyorós fagyi már igazi extra "köret".... a zabpehely is jónak hangzik! :)))) A héten ki fogom próbálni szilvával, majd referálok az eredményr?l. :) Szép estét kívánok!

Döme-Ádám

Kíváncsian várom, biztos szilvával is nagyon finom.

Törölt felhasználó

Nem is tudom szavakkal elmondani milyen íze volt...... zamatos sárga ringló szilva, fátyolnyi fahéjjal..... és egy nagy marék szépséges szederrel bolondítva!!! :))) Azt hiszem a nyár hátralév? részében már csak gyümölcsös pitéket fogok sütni! :D:D:D Hát ennyit a szilvás változatról! Madárcsicserg?s szép napot! Margó

Döme-Ádám

Huúúú, ez nagyon jól hangzik! Azt hiszem én meg ma kipróbálom édes-érett nektarinnal....

Döme-Ádám

Kedves Margó! Ígéretemhez híven elkészítettem nektarinból is: hááááát valami fenségesssss!!!! Nagy sárgabarack imádó vagyok, de ez a nektarinos változat még azt is felülmúlta!!! A tésztájánál ezúttal egy kicsit "bénáztam", mert egész tojás kerül bele, de ez csöppet sem volt gond a végeredménynél. Keményít? helyett pedig búzadarával szórtam meg, s mellette az említett zabpehely is belekerült. A pite olmós és egyben ropogós lett, a "m?" pedig felejthetetlenül csodálatos! "Azt hiszem a nyár hátralév? részében már csak gyümölcsös pitéket fogok sütni! :D:D:D"- no ezt már én is így gondolom. Köszönöm mégegyszer ezt a kit?n? receptet!!!!

Tmea

Lecserélted a képet??? :-) Ma vadringlós volt, tegnapel?tt pedig áfonyás...:-)

Törölt felhasználó

Na most mit szólsz hozzá..... muszáj volt, mindig a legfrissebben kisült a kedvencem! :))))) Az áfonyásra én is benevezek, az valahogy kimaradt a repertoárból, de er?sen foglalkoztat!!!

padrienne

fagyasztott meggyel és teljes ki?rlés? lisztel készült. Isteni fincsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Teljes ki?rlés?vel még nem próbáltam, de ezek után ki fogom!!! :)))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek