Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos-hagymás sajtleves

Bazsalikomos-hagymás sajtleves
Bazsalikomos-hagymás sajtleves
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari hagymalevesei a gyengéim, ez most egy sajtos változat. Az eredeti receptet kissé leegyszerűsítettem a saját magam módjára.

Télen-nyáron egy nagyon finom és könnyű leves, aki a sajtot és a hagymát szereti, rossz ember nem lehet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bagettel, kenyérkockákkal, póréhagyma karikákkal is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, a pórét karikákra, a vöröshagymát kockákra, a fokhagymát pedig fokhagymanyomón átnyomjuk.
  2. Vajon megfonnyasztjuk a zöldségeket, ha puhára fonnyadtak, leszórjuk liszttel, pár percig folyamatos kevergetés mellett átkeverjük, és felöntjük a vízzel.
  3. Hozzáadjuk az ételízesítőt, sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket is. 10 percig fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a reszelt sajtot.
  4. Ha a sajtok megolvadtak, hozzáadjuk a tejszínt, ezután már csak egyet forralunk rajta, és kész is van a leves.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 540
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymaleves, sajtos hagymaleves, hagymaleves sajttal, fűszeres hagymaleves, fűszeres sajtos hagymaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

477
margarin 3 ek
vöröshagyma 2 közepes db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
finomliszt 4 evőkanál
víz 2 l
leveskocka 4 db
tömlős krémsajt 200 g
füstölt sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 2 ek
szerecsendió 1 teáskanál
főzőtejszín 4 dl